Kullamaa jahimehed küttisid sel nädalal kaks hunti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

 

hunt

Üks hunt kütiti esmaspäeval Kullamaa vallas, teine neljapäeval Martna vallas.

Neljapäeva pärastlõunal küttis Rõude kandis Patsu küla lähistel kolme-nelja-aastase isahundi Kullamaa jahimees Erki Smitt. „Ajasime mehed kokku ja õnnestus lasta, ega muud olnudki,” ütles Smitt.

Hundi lasi Smitt kella nelja paiku, enne pimedat, ning loom oli tema sõnul suur ja uhke.

Neljapäeval lastud hunt ei olnud Smitil esimene. „Paar tükki olen ka enne lasknud,” ütles Smitt.

Et maha sadanud lund ära kasutada, on Smitt viimasel ajal käinud enam-vähem iga päev jahil. Lumega on hundijäljed hästi näha ja kergem looma leida. „Tänagi tegime luuret. Lumi on maas ja on hunte,” ütles Smitt reedel.

Smitt on jahimees 1998. aastast.

Esmaspäeval lasi Kullamaal Leila küla lähedal oma esimese hundi Kullamaa jahimees Hendrik Strööm. Tegu oli kolmeaastase isahundiga. „Hea meel oli,” ütles Strööm oma esimese hundi kohta.

Nüüd on hundil nahk maas ja ootab parkimist. Strööm ütles, et nahk läheb seina peale või põrandale, aga võib ka kasuka tarbeks jätta.

Strööm on jahti pidanud üle viie aasta, küttinud kitsi, rebaseid, sigu, kährikuid ja jäneseid, lasknud ka nugist, hundijaht aga on tema sõnul kõige põnevam, samuti kõige raskem.

„Hunt on tark loom, raske leida ja ümber piirata,” nentis Strööm.

Strööm ütles, et sai oma elu esimese hundi kätte tänu jahikaaslastele Jaanus Tuulikule, Henri Uuedale ja Erki Smitile, kes aitasid paika panna lipurivi, hunti metsast välja ajada ja luuret teha.

„Hundijahil ei tee üksinda midagi,” ütles Strööm.

Läänemaa jahindusklubi juhatuse esimees Aarne Taal kinnitas, et hunte Läänemaal jätkub. „Noarootsi ja Nõva vahet käib üks kari, Piirsalu kandis elutseb teine,” ütles Taal.

Vana aasta sees lasid jahimehed Läänemaal neli hunti, nagu limiit ette nägi. Kuus hundiluba anti aga juurde, nii et jaht võib edasi käia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karuott
8 aastat tagasi

õudne…sa oled kas loll või debiilik?või mõlemad korraga…ilmselt sünnitrauma…

õudne
8 aastat tagasi

pidagu jahti kui kangesti vaja aga see laipadega poseerimine on ikka väga haiglane. Kui oled loodusest ja loomadest lugupidav inimene, siis pead loomast niipalju lugu, et tema laipa mitte uhkeldades ja eputades eksponeerida. Väikeste meeste värk. Nagu suured autodki.

Mina pole ka jahimees
8 aastat tagasi

Ega hunti iga päev kätte ei saa, loomulikult on uudis.

Ei ole jahimees,
8 aastat tagasi

aga tean, e jahti peab pidama. Aga kas see on tõesti uudisekünnis, et keegi lasi kaks hunti? Leheruumi kui palju. Juhuslikult tean, et Lihula aktiivsed jahimehed on lasknud palju erinevaid (ettenähtud) loomi ja see on väga raske töö. Miks nad küll sellest Lääne Elus ei kirjuta? Aga sellepärast, et nad teevad tööd ja pole aega raisata kirjutamisele.

Ka pole J-M
8 aastat tagasi

“Ei ole jahimees“ …sul juhtus midagi või??? Mine saa oma kadedusest kuskil üle!