Õpetaja töötasu alammäär tõuseb 958 eurole

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Valitsus arutab neljapäevasel istungil eelnõu, mis kinnitab põhikooli ja gümnaasiumi õpetaja töötasu alammääraks 958 eurot.

Eelnõu kehtestab alates käesoleva aasta 1. jaanuarist põhikooli ja gümnaasiumi õpetaja töötasu alammääraks täistööajaga töötamise korral 958 eurot kuus, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja. Kõigi üldhariduskoolide õpetajate töötasu alammäär tõuseb seega mullusega võrreldes 6,4 protsenti.

Möödunud aastal oli põhikooli ja gümnaasiumi õpetaja töötasu alammäär 900 eurot kuus. Õpetajate töötasu alammäära tagamiseks ettenähtud 182 miljonit eurot on ette nähtud tänavuses riigieelarves. Hariduse Infosüsteemi andmetel on möödunud aasta novembri seisuga üldhariduskoolide õpetajate ametikohti 11 831.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ma arvan nii...
8 aastat tagasi

Neil niigi juba kõrge töötasu, peaks rahul olema, aga ei ole.

küll ei saa aru
8 aastat tagasi

Õpetaja on ka lasteaiaõpetaja. Kuhu jääb nende palgatõus?

jah
8 aastat tagasi

see on mõnitamine ja alandamine,palgatõus see kindlasti ei ole.

Õpetaja
8 aastat tagasi

No mis mõnitamine see siis on. Tõstetakse mõne euro kaupa kuus.
Nõuan, et tõstetaks miinimum koheselt 1500 euro peale, sest me töötama kogu aeg rohkem, kui norm ette näeb.

Õpetajale
8 aastat tagasi
Reply to  Õpetaja

Vajad ilmselt koolis veel rehkendamise lisatunde. Me kõik sooviksime suuremat palka, aga vaat nii suurest tõusust ei saa unistada kuidagi ja peame ka ära elama.