Haapsalu linnavalitsus sai toetust veetaimeniiduki ostuks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

veetaimeniiduk

Haapsalu linnavalitsus tahab osta umbes sellise veetaimeniiduki ja reha, nagu on Skeltmer OÜ kodulehel.

Haapsalu linnavalitsus sai Keskkonnainvesteeringute keskuselt 6100 eurot toetust, et osta rannaäärse mere korrashoiuks veetaimestiku niiduk koos koristusrehaga.

Haapsalu linnakeskkonna osakonna juhataja kt Sirli Vaksmanni sõnul kinnitatakse niiduk ja reha paadi järele. Niiduk lõikab taimed põhjast ära ja kui taimed on veepinnale kerkinud, saab need rehaga ranna äärde kokku rehitseda. Terad paneb liikuma hüdropump ja kõike keda juhitakse paadi tagaistmelt.

Mullu niideti Haapsalus kaldaäärset taimestikku Paralepas ja viigi ääres, üleelmisel aastal ka Tagalahes. Rannaäärse veetaimestiku iga-aastane niitmine pidurdub veetaimestiku arengut, sellest omakorda  väheneb mudasetete tekkimine ja paraneb vee hapnikurežiim.

Vaksmann ütles, et lähiajal kuulutatakse välja vähempakkumine sellise veeniiduki ostuks. Veetaimestiku niitmine tuleb kõne alla suve teisel poolel, kui lindude pesitsemine on lõppenud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Palivere elanik
8 aastat tagasi

Paliveres on juba selline!