Paliveres saab suusatada kolme kilomeetrisel ringil

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Juhan LukkRajameister ja veteransportlane Juhan Lukk. Foto: Markus Sein

Kehvadest lumeoludest hoolimata on Paliveres suusatamiseks ettevalmistatud kolme kilomeetrine suusarada.

Rajameister Juhan Lukk kinnitas Lääne Elule, et raja olukord ei ole kiita, kuid klassikalises tehnikas saab sõita küll. „Uisutehnikas kulgemiseks jääb eile maha tulnud viiest sentimeetrist lumest väheks,” sõnas Lukk. Ta lisas, õhukese lumekihi tõttu võib rajal olla üksikuid kive või mulda, mistõttu ei tasuks head ja kallist suuska veel alla panna.

Lukki sõnul ei ole ilmaprognoos suusatajaile soodne. „Lubab mitukümmend kraadi külma, kuid ega sellise külmaga lund ei tule,” toetus Lukk kogemustele. Lumelisa on oodata alles nädalavahetusel, kuid uue nädala algus toob Eestisse ka plusskraadid. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
8 aastat tagasi

See lumi pressitakse ju kokku ja siis on lund vähem kuigi see mis praegu maas on ei anna lume mõõtu välja

Prognoos
8 aastat tagasi

Ilmajaama andmetel lisandus Läänemaal öö jooksul paar cm lund ja on kokku lumikate 9 cm, saab suusad alla, et talverõõme nautida.

Palivere elanik
8 aastat tagasi

No näed, ei maksa need kogemused ühti, lumi maas nagu naksti. Juba mu vanaonu poja tütar ütles, et ilmaennustust üle 5 päeva ei tasu vaadata.