Oboloni asemele tuli Valge Maja, lisandub ateljee

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Oboloni kõrtsist Valgeks Majaks muutunud Kalda tänav 3 hoone sisekujundus on valmis.

Vanad põrandaplaadid on asendatud nostalgiahõngulise tammeparketi imitatsiooniga. Uue kuue sai ka tuhmunud lagi, kus ripuvad nüüd uhked klaasist lühtrid, mille valgustugevus on reguleeritav. „Relee võimaldab muuta ruumi eredalt valgeks või romantiliselt hämaraks,” rääkis Valge Maja perenaine Tiina Kalda. Seina kaunistab Belgia stiilis seinavaip.

Keset kõrtsi paiknenud rohelist tugitala asendab nüüd sammas. Leti asemel on puidust altar. „See on pärit Lõuna-Prantsusmaalt ja vanust umbes kahesaja aasta ringis,” arvas Kalda.

Kõrtsi nurgas seisnud punakas ahi on välja lõhutud. Ahju asemel kütavad maja infrapunapaneelid.  

Kõrtsi tagumises ruumis olnud piljardilaud on asendunud piduliku söögilauaga. Valmis ei ole vaid köök. „Mööbel on seinas, kuid tehnika ei ole veel kohal,” ütles Kalda.

Kalda ei näinud komplekteerimata köögist aga mingit probleemi. „Valge Maja ei pakugi majutus- või toitlustusteenust,” sõnas Kalda. Kõik seltskonnad, kes ruume rendivad, võtavad kaasa oma söögi või tellivad cateringi. Perenaine lisas, et võimalus oma söögi ja joogiga kohale tulla on üks põhilisi asju, millega konkurentidest eristutakse.

Ehkki ametlikult ei ole Valge Maja ka majutusasutus, on perenaine mõelnud ka kaugemalt tulnud klientidele. Soovi korral saab majutada kuni kümmekond inimest.

Ruumide rentijatena näeb Kalda pigem soliidsemas vanuses inimesi. Kuni 50 inimest mahutavas Valges Majas saab pidada seminare, korraldada pulma- või peielauda. „Noorte peourkaks see koht ei muutu,” lubas Kalda.

Tänaseks veel ükski seltskond Valge Maja ruume rentinud ei ole, kuid aktiivset reklaami samuti tehtud ei ole. Näiteks ei ole Valgest Majast sõnagi sotsiaalmeedias, samuti puudub kodulehekülg. „Las info levida ikka inimeselt inimesele,” jäi Kalda endale kindlaks.  

Valge Maja tagaküljel paikneva madala katusega kivihoone ostis ära naaberkrunti omav moekunstnik Liivia Leškin, kelle plaan on sinna teha kunstiateljee. „Odava hinnaga sai, lisaks piirneb see minu krundiga,” lausus Leškin.

Hoone sai hiljuti uue katuse. Majja tuleb rajada uus sissekäik ja muuta sisekujundust, rääkis Leškin. Ateljee ja väikese galerii loodab moekunstnik avada suvel.

Fotod: Arvo Tarmula

IMG_6799 IMG_6805 IMG_6837 IMG_6838 IMG_6849 IMG_6855 IMG_6857 IMG_6858 IMG_6871

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maria Gilson (born von Rimscha)
7 aastat tagasi

Ma olen Suure vennatütar Michael Wilhelm von Rimscha, kes elas selles majas juba aastaid tagasi.

Mul on kahju käisime Eestis 2016. aastal, kuid ei teadnud seda maja, kuni meie tagasi Uus-Meremaal.

Õnn oma projekti ja kogu info minu vanaonu oleks teretulnud.

Hästi tehtud – ma olen kindel, et pere oleks elevil ümberkujundamine.
soovidega
Maria

Maanaine linnalähedalt
8 aastat tagasi

Väga kaunis. Jõudu tegusale prouale!