LOETUIMAD LOOD 2015. Haapsallu tuleb Kreeka restoran

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Avaldame 2015. aastal Lääne Elu veebis enim loetud uudis- ja arvamuslood.
 

21. aprill 2015

Margot

Haapsallased ja linna külalised on suvel avatud Kreeka söögikoha Margot omaks võtnud. Foto: Riina Tobias

 

Küproselt pärit kreeklane Fokas Koumides avab mai lõpus endises Pipi pansionaadis uue söögi- ja joogikoha ning väikese toidupoe, kust saab osta Kreeka traditsioonilisi toiduaineid ning vägijooke.

Koumidesele kuulub toidukett Palais Des Crepes, millega ta alustas 1998. Praegu on tal kokku 18 kohvikut, millest kolm on Kreekas ja 15 Küprosel. Ta kavatseb sama keti avada ka Eestis.

Haapsalus avatav koht sellesse ketti ei kuulu, koha nimeks saab „Margot food and style”. Toidukohas hakkab tööle üks kokk Kreekast ja esialgu ka Koumides ise.

„Ma proovin leida siia tööle kohalikke inimesi ja kui see peaks raskeks minema, leian inimesed Kreekast,” rääkis ta.

Oma toiduketi tarbeks on ta alustanud kohtade otsimist Tartus ja Tallinnas. „Margot food and style” hakkab pakkuma magusaid pannkooke, vahvleid, traditsioonilist Kreeka ja Küprose toitu ning gurmeekohvi ja mitut sorti Kreeka alkoholi.

„Me plaanime avatud olla hilisõhtuni, 11–12ni, sest Haapsalus ei ole kohta, kus õhtul väljas olla, kus saaks nautida hilist kohvi või jooki,” ütles Koumides. Ta tahab söögikohta ka talvel kaua lahti hoida.

Eesti vastu tekkis Koumidesel huvi, kui ta sai sõbraks ühe Tartust pärit eestlasega, kes töötab Haapsalus. Haapsalusse tuli Koumides esimest korda kaks aastat tagasi ning pärast seda on ta nii mõnegi puhkuse siin veetnud.

„Mulle meeldib see koht, ma hakkan siin elama, see on kena ja hubane linn,” ütles ta.

Enamik toormaterjali hakkab kreeklase toidukohta tulema Kreekast ja Küproselt. „Siit ei leia samu asju ega sama kvaliteeti,” ütles ta.

Koumidesele kuulub Küprosel ka toiduainetehas, kust hakkab palju tooteid tulema nii restorani kui ka toidupoodi. Kreeka toidupoodi tulevad müügile Kreeka jogurt ja feta, oliivid ja oliiviõli, maitsetaimed ja alkohoolsed joogid. Väikesest aiast kavatseb Koumides teha suure terrassi ning järgmisel hooajal on tal kavas terrass veelgi suuremaks teha, et saaks korraldada erapidusid, kas sünnipäevi või äripidusid.

 „Loodetavasti avame mai lõpus või juuni alguses,” lootis Koumides. Avamise päeval kutsub ta kõiki tasuta maitsma kohvi ja toite.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments