Hanila vallavanem Arno Peksar: Virtsu ettevõtluskeskuse rajamisega jätkame uuel aastal

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

peksar Eduard LaurHanila vallavanem Arno Peksar. Foto: Eduard Laur

Hanila vallavanem Arno Peksar võttis Lääne Elu palvel valla tegemised lühidalt kokku.

„Normaalne aasta oli,” olid Peksari esimesed sõnad. 

Aastal 2015 ei olnud väga suuri tippe ega läbikukkumisi. Enamik suuremaid ettevõtmisi on pooleli ja läheb üle järgmisse aastasse nagu näiteks Virtsu ettevõtluskeskus.

Veel üks uus jupp Virtsu kalasadamat sai valmis. Paika sai ujuvkai, slipipõhi on kah uus, natuke küll, aga ikka midagi. Seegi töö läheb tuleval aastal edasi. Pooleli on ka tänavu alanud liitumisläbirääkimised naabervaldadega.

Südame peal on ehk see, et Virtsu ettevõtluskeskuse ehitus on jäänud venima, ükskõik, mis selle põhjuseks siis ka on. Töökohti on vaja, muidu lihtsalt ei saa. Teadmata on Virtsu tuletorni saatus. Veeteede amet teda eriti ei taha, arenguselts on küll pakkunud, et võtab ta endale, aga mis temast saab, seda ikkagi esialgu ei tea.

Suur kergendus oli, et Vatla mõisa katus, mis lasi vett läbi, sai korda. Kui oleksime pidanud ära vahetama terve katuse, läinuks see maksma 200 000 euro kanti. Leidsime aga koostöös muinsuskaitseametiga odavama lahenduse, 35 000 eurot, ja mõned head aastad peaks olema muretu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
edu
8 aastat tagasi

Virtsul oli pikk tööstustraditsioon kalatööstusega. Hea oleks kui see jätkuks kasvõi muudel aladel. Kunagi järsku taastub kalatööstuski kui piirkond elav ja tööjõudu võtta. Ega noortel ei ole Tallinnas, Pärnus paremat teha…iseasi kui just mõne ala spetsialist ei ole. Vasrsti saavad spetsialistid tööd Virtsuski….

Kindel
8 aastat tagasi

Virtsu tööstuspark tuleb kiiremas korras ellu rakendada, siin ei ole kaksipidi mõtlemist : töökohti on vaja, kool peab edasi eksisteerima jne.jne.ning inimesed peavad end vajalikuna tundma. Edu arendajatele, ettevõtjatele ja töö teostajatele !

Taat
8 aastat tagasi

Tubli Arno, ära jäta pooleli, mis südamel.