Läänemaa abikassa toetas laevakaitsjat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Neeme Suur

Läänemaa abikassa juhatuse liikme Neeme Suure sõnul on laevakaitsja toetamine pigem erandlik. Muidu toetatakse kitsikusse sattunud perekondi. ARHIIV

Läänemaa abikassa toetas tänavu Läänemaa peresid kokku veidi üle 4000 euroga, suurima toetuse sai Läänemaalt pärit laevakaitsja.

„Häda on väga suur,” põhjendas laevakaitsja toetamist Läänemaa abikassa juhatuse liige Neeme Suur. Toetuse suurust Suur ei avaldanud. Ülejäänud abisaajaid oli Suure sõnul peaaegu kõigist Läänemaa omavalitsustest. „Toetus kulus elektri- ja üürivõla tasumiseks, küttekolde ehituseks, õpilaskodu ja koolitoidu arvete tasumiseks jms,” ütles Suur.

Suure sõnul oli aasta 2015 tavapärane. „Kogusime 2679 eurot, toetust eraldasime 4058 eurot. Eelmiste aastate säästud võimaldasid eraldada toetust rohkem, kui olime aasta jooksul kogunud,” ütles Suur.

Läänemaa abikassa asutati 2009. Juhatuse liige Merike Nuudi ütles, et toona kogunes 164 eurot, mille sai üks pere. Edasistel aastatel on toetust igal aastal saanud 10–14 peret. Kõige rohkem, kokku 4494 eurot toetust maksti 2012. aastal. Üle 4000 euro eraldas abikassa toetust tänavugi. Ka perede hulk, 14, oli tänavu suurim. Kokku on kuue aasta jooksul toetust saanud üle 70 pere.

Toetus koguneb liikmemaksust ja annetustest. Kokku on kuue aasta jooksul toetust makstud üle 21 000 euro. Abikassa eesmärk on toetada kitsikusse sattunud peresid.

„Seisame hea selle eest, et kodu ei jääks külmaks ega pimedaks, et lastega perekonda ei tõstetaks tänavale, et elektriarve saaks makstud, lapsed saaksid õpinguid jätkata,” ütles Suur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aitäh Abikassale
8 aastat tagasi

Tänan, et toetus eraldati. Eesti Laevakaitsjate toetaja ja sõber maalt.

Ahto
8 aastat tagasi

Laevakaitsjate elu nagunii pikaks ajaks tuksi keeratud.Ka peale Indiast pääsemist ,ei saa nad normaalselt elada. Nad hakkavad maksma laene ,mida Eesti riik on neile lahkesti andnud Indias äraelamiseks.See abi läks ikka õigesse kohta. Head vana aasta lõppu kõigile!

Kõigile
8 aastat tagasi

Inimesed on ise valinud endale nii riskantse elukutse ja töö. Miks peaks nüüd keegi seda jama kinni plekkima. Vabatahtlikult mindi sinna. Oleks Eestis ehitaja poleks keegi röövinud neid.

just
8 aastat tagasi
Reply to  Kõigile

nii ongi,pisteti suured palgad tasku,ja kui jamaks kiskus,siis aitama peavad need madalapalgalised eestimaalased………..

kj
8 aastat tagasi

Teadupärast keerasid itaalsed seal mõned aastad tagasi ka taolise jama kokku ja peale seda on India ametivõimud väga resoluutsed,mis ka antud asja arutamist mõjutab.

ph
8 aastat tagasi

Hei mehed kas rahvusvahelised lepped ja nende maksma panek ei ole mitte siinsete ametnike tegemata töö. Kindlasti on seal rikkumisi veel ja mitte meie kodanikega. Millegi pärast pole nendest ju midagi kuulda.

to Malle
8 aastat tagasi

Milline Eesti ametnik saab sellise suurriigi,tuumariigi kohut mõjutada,mis demokraatlikule riigile omaselt on sõltumatu?

Heini to malle
8 aastat tagasi

Hea Malle, Kristo Koha on juba mitu aastat Indias ja hetkel ei ole mõtet loopida pori, kes mida tegema peaks. Meestel on seal lood kehvad ja vaja aidata. Kristo on endine Eesti kaitseväelane ning oleks nõus iga kell Eestit kaitsma. Praegusel ajal sellise mehe toetamise pärast vinguda on ilmselgelt mõistusevastane.

malle
8 aastat tagasi

Palun selgitage – miks peab Läänemaa abikassa kinni maksma ametnike tegemata tööd ja ebakompetentsust.