Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos: lõppeval aastal sündis Lihula Teataja portaal

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

„Meie eesmärk on gümnaasium säilitada,” sõnas Lihula vallavanem Varje Ojala–Toos. Foto: Arvo TarmulaLihula vallavanem Varje Ojala-Toos. Foto: Arvo Tarmula

Lõppema hakkava aasta, mis on Lihula jaoks olnud väga edukas, peamisteks märksõnadeks on inimesed ning koostöö.

Koostöös vallavalitsuse ja vabatahtlikega sündisid Lihula Teataja veebiportaal, millest on praeguseks saanud tänuväärt infovahetuse keskkond. Käisime nelja põlvkonnaga Maale Elama messil, esindasime Lihulat Arvamusfestivalil ja Turvalisuse Foorumil, pakkusime oma valla elanikele tasuta õigusabi. Läänemaa Omavalitsusliidu toel taasavati Lihulas Turismiinfopunkt.

Tänu Lihula Valla Spordiklubile õnnestusid hästi Läänemaa valdade suvemängud, mis sel aastal toimusid Lihulas ja kus meil jäi esikohast imevähe puudu. Tänu tulihingelistele eestvedajatele toimus mitmeid spordivõistlusi, millel rohkelt osalejaid ning rajati discgolfi rada, mis on pannud Lihula linnusemäe elama.

Kolmanda sektori panus Lihula arengusse on hindamatu, sest märkimisväärne osa meie valla kultuuri-, spordi- ja seltsitegevusest on just nende õlul ning vedada.

Edukalt toimib turvalisuse ümarlaud, kus on palju kaasamõtlejaid, ning mille konkreetseks väljundiks on nii paranenud tänavavalgustus, lammutatud ohtlik korrusmaja kui ka positiivse rahastusotsuse saanud Lihula turvakaamerate projekt.

Hea meel on tõdeda, et ümberkorraldused valla majanduse valdkonnas on end õigustanud. Tegime sellel aastal palju ära – remontisime 17 km ulatuses kruuskattega teid; pindasime 1,7 kilomeetrit teekatteid; paigaldasime asfaltkatteid 1650 m2, Lihula linna peatänav sai esimesed 17 LED-tänavavalgustit ja Kirbla ning Metsküla bussipeatustesse paigaldati päikesepatarei toitega valgustid; liiklejate ohutuse suurendamiseks koostasime Lihula valla liikluskorralduskava, mida hakkame järgmisel aastal rakendama.

Väga tänulik olen Lihula valla inimeste üle. Meie vallavalitsuse ja -volikogu ning komisjonide liikmed tegutsevad ühise asja nimel ning meie inimesed on saanud tunnustatud nii maakonnas kui ka üle Eesti. Vallas tegutsevad maakonna aasta õppeasutuse juht, täiskasvanud õppija, noor,  noorsootöötaja, sädemete säde ning lisaks pärjati meie kooli selle aasta suursündmus, Lihula Eurovisioon, Ettevõtliku Kooli parima noortealgatuse tiitliga, saades veel ka Swedbanki eripreemia kogukonna kaasamise eest.

Tublit tööd on teinud valla allasutused. Lihula kultuurimajas on digikino, uue hingamise on saanud noortemaja ja muuseum. SA Lõuna-Läänemaa Tervishoiu ja Sotsiaalhoolekande Keskuse eestvedamisel osaleme perearstikeskuse arendamisel ja Kasari endisesse koolihoonesse  hooldekodu rajamisel. Selle aasta töövõiduks loen ka seda, et tõstsime kõigi allasutuste töötajate palkasid keskmiselt 10%.

Järgmisel aastal on Lihula 805. juubel, milleks aktiivselt ettevalmistusi teeme. Olete kõik oodatud. Tänan kõiki, tänu kellele on Lihula just selline, nagu ta tänasel päeval on – teeme kõik selleks, et nii meie inimestel kui ka külalistel oleks Lihula vallas veelgi parem.

Kui midagi sellest aastast kripeldama jäi, siis see, et tahaks jõuda rohkem ja kiiremini, sest ideid, mida ellu viia, on palju.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa milleks
8 aastat tagasi

Nii kallis Lihula Teataja.Keegi sai sooja töökoha ja imeb nüüd maksumaksja raha eest ilusaid lugusid pastakast välja.Kellele seda vaja on.Okei ,okei Vallaametnikud tunnevad ennast kõrvust tõstetuna kui värvilist pilti näevav.Lihtsa inimesena oleks käinud eelmine leht küll ja küll ning oleks raha ka kokku hoidnud.Töökohti pole siin,elu seisab…Lihtsalt mõnitamisena tundub see ilus jutt.Jälle sülitati lihtsameelsetele valijatele näkku

eks
8 aastat tagasi
Reply to  Jaa milleks

sa pühi siis sülg ära ja hakka ennast harima. Targale inimesele ei sülita kunagi keegi näkku. Ja elu paneb käima ikka inimene ise, keegi teine ei pea seda tegema sinu heakis.

Taat
8 aastat tagasi

Tubli!

Kahjuks
8 aastat tagasi

Mina ei näe Lihula edulugu kuskil.Samasugune nagu ikka on olnud.Isegi natuke hullemaks on seis läinud kui eelmise vallavanema käes .

sa
8 aastat tagasi
Reply to  Kahjuks

ilmselt istud siis kinniseotud silmadega ja kõrvaklappidega kodus luku taga

Naabrinaine
8 aastat tagasi

Tubli oled Varje, väga tubli ja usin!!!