Tele2 käivitas Läänemaal 13 uut tugijaama, pakub Haapsalu kiireimat internetti

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

telefon mobiil

Mobiiltelefon. ARHIIV

Tele2 ehitas 2015. aastal Läänemaale 13 uut tugijaama ning käivitas Eestis uuel võrgutehnoloogial põhineva Baltimaade kiireima interneti.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul investeeris ettevõte tänavu 9,2 miljonit eurot ning püstitas üle Eesti 338 uut tugijaama. „Katame aasta lõpuks 97 protsenti riigist 4G-ga ning planeerime ka tuleval aastal sama suuri investeeringuid uusimasse tehnoloogiasse,” ütles Sarri. L

äänemaale rajatud uute tugijaamade asukohad on Kirbla, Haapsalu, Dirhami, Sutlepa, Nõva, Koluvere, Kõmsi ja Kullamaa. Tänu investeeringutele pakub just Tele2 Tehnilise Järelevalve Ameti detsembrikuiste mõõtmistulemuste kohaselt Haapsalus Eesti telekomifirmade seas kiireimat mobiilset internetti. Haapsalus mõõdeti Tele2 interneti maksimaalseks kiiruseks 96,94 Mbit/s.

2015. aasta jooksul käivitati ka Läänemaal kiiremat internetti võimaldav, mitut sagedust ühendav LTE Advanced võrgutehnoloogia. Tuleval aastal plaanib Tele2 Läänemaal käivitada vähemalt 12 ja üle-eestiliselt 331 uut tugijaama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rk
8 aastat tagasi

jah, HIND on argument. Võin ka mõni sekund kauem oodata, aga downloadi maht on täiesti tarbijavaenulik! Mida kiirem nett, seda kiiremini see maht ka täis saab. Areng puudub.

XP
8 aastat tagasi

Mis kasu kiirusest, kui uus hind võtab hinge kinni. Sama maht 3G võrgus oli kordades odavam, kuid paraku neid pakette enam ei müüda. Niisugused “arendused” võite omale p..se pista.