Politsei käis Haapsalus luiki päästmas

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Luiged jäävangis. Arvo Tarmula foto

Täna pärastlõunal käis politsei Haapsalus Tagalahel luiki päästmas.

Juhtumit nägi pealt Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula, kes läks promenaadile pildistama ja avastas, et kaks luike on kolme-neljakümne meetri kaugusel sillast jäävangis.

„Liikusid nagu väikesed jäälõhkujad, sentimeeter haaval,” kirjeldas Tarmula vaatepilti.

Tarmula sõnul oli jää umbes sentimeetri paksune, luikedele kutsus abi tervisejooksu teinud Urmas Arro, kes helistas merevalvekeskusesse, kust kutse edastati politseisse.

„Tõmbasin ülikonna selga, paarimees viis mu promenaadile ja ronisin vette,” ütles luiki päästmas käinud Harri Mardisoo Haapsalu politsei merepäästeüksusest.

Tarmula asus pildistama, kaitseülikonnas Mardisoo kahlas linde päästma, kuni need ise end, ilmselt päästjat peljates, vabasse vett murdsid, ja Mardisoo tuli veest tagasi välja.

Haapsalu politsei välijuhi Vaima Valgu sõnul juhtub keskeltläbi kord aastas, et jäässe kinni jäänud lindudele kutsutakse abi.

IMG_6281 IMG_6294

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Peaksid,peaksid…. Loom (lind) on mònikord loll. Parem pààsta mònes luiged kui narkomaan.

juuli
8 aastat tagasi
Reply to  Tont.

ja kui see narkomaan oleks su enda ainuke poeg või tütar?

Arvos
8 aastat tagasi
Reply to  juuli

Siis vaata peeglisse, kelleks sa ta kasvatanud oled! Ja häbene.

XP
8 aastat tagasi

Küll päästetakse kasse puu otsast (olete te mõnda nälga surnud kassi skeletti puu otsas näinud?), küll veelinde merest. Kui luiged ise välja said, siis järelikult polnud päästa vaja.

hädaldus
8 aastat tagasi
Reply to  XP

ja mida sa pakud lahenduseks? Kui esitati kutse, siis politsei oleks pidanud reageerimata jätma ja kõik kukele saatma? Mõtle enne ja siis ütle, mis lahenduse pakud. Politseile kiitus!

maali
8 aastat tagasi
Reply to  hädaldus

siis on looduslik valik! luiged peaksid ära lendama minuteada! vaatasin kevadel óudusega,kuidas inimesed luiki saiaga toitsid,ehk tehti seda suvelgi? úhele prouale útlesin,et olge nii kena ja ärge andke neile saia,nad ei jaksa súgisel ära lennata! proua tegi imestunud näo pähe ja útles ,et ta pole kuulnudki sellist asja! kus kohas te inimesed elate?! kuipalju on räägitud?! lind on ju loll,harjub poputamisega ära,nagu inimenegi…..aga meil on soe tuba,diivan,telekas ja naine,kes kóógis vaaritab….luikede e lóppeb selline asi surmaga,egas politsei ka alati appi jóua

maali
8 aastat tagasi

politsei vöiks tulla ja nendel debiilikutel nahk kuumaks kütta,kes praegu kastani kortermajade vahel rakette lasevad juba pool tundi jutti!!!

Anonüümne
8 aastat tagasi

Viigi peal olid ka täna mitu tükki.

kristiina
8 aastat tagasi

Väga tubli, et politsei ei pea paljuks loomi aidata. Palju tervist teile!

pook
8 aastat tagasi

Ai nüüd kohe poliseinikele palka juurde. Kõvad töömehed teised.