LOETUIMAD LOOD 2015. Haapsalus käib õigusemõistmine arvatava mõrtsuka üle

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Avaldame 2015. aastal Lääne Elu veebis enim loetud uudis- ja arvamuslood.

 

26. mai 2015

Mõrvar Guno ViiknurmFoto: Arvo Tarmula

 

Eile algas ja täna jätkub Haapsalu kohtumajas protsess Guno Viiknurme (fotol) üle, keda prokurör süüdistab piinaval ja julmal viisil tapmises.

Mõrv tuli ilmsiks mullu 9. oktoobril, kui Taeblas Kase puiestee ühe kortermaja korterist leviva haisu peale kutsuti välja politsei, kes leidis korterist 39aastase Margus Tamme peata ja juba laguneva laiba.

Ringkonnaprokurör Indrek Kalda süüdistab tapmises paari päeva pärast 53aastaseks saavat Guno Viiknurme. Süüdistuse kohaselt lõi Viiknurm Margus Tammele mingi kõva esemega pähe. Seejärel lõi ta mehele rindu kümme noahoopi. Viiknurm lõikas surnul pea otsas ja viis selle metsa alla. Hiljem näitas ta politseile selle koha ette. Tapetu keha toppis ta musta kilekotti ja siis veel magamiskotti ning viis laiba vannituppa.

Prokuröri sõnul elas Viiknurm terve nädala laibaga ühes korteris, enne kui helistas häirekeskusse ja teatas, et korteris on peata laip, kes temaga suhtleb.

Guno Viiknurm ei ole ennast süüdi tunnistanud ja jäi enda juurde ka kohtus. Prokurör Kalda sõnul andis Viiknurm eeluurimisel segaseid seletusi, muu hulgas, et peata mees liikus ja rääkis temaga.

Et tapmisel ei ole pealtnägijaid, tugines prokurör uurimisel kogutud tõenditele.

Viiknurme kaitsja Argo Küünemäe peab süüdistust põhjendamatuks. Prokuröril ei ole ühtki tõendit, et korteris oleks olnud tüli või et Margus Tamm ründas Viiknurme voodis; et Viiknurm lõi teda noaga ja lõikas pea otsast.

Küll aga on tunnistajad rääkinud, et Viiknurme korteris käis alatasa võõraid mehi, kuid uurimine ei ole sellele tähelepanu pööranud ega välja selgitanud, kes nad olid.

„Süüdistus tugineb faktil, et Guno Viiknurm elas korteris, kust kannatanu leiti,” sõnas kaitsja. Viiknurme segase jutu võis põhjustada tapetu nägemine. Peale selle on Viiknurmel tuvastatud 1995. aastal raske psüühiline häire ja ta on korduvalt viibinud Jämejala haiglas.

Täna jätkub protsess tunnistaja ja Guno Viiknurme ülekuulamisega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments