31. detsembril näeb ALO-TV-s Haapsalu raudtee taastamist toetavat telesaadet

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_2353Haapsalu ootab rongi. Foto: Arvo Tarmula

Saatesarjal „Liiprid, mis võiksid kõnelda” ilmub aastavahetusel 31. detsembril kell 20:00 ALO-TV-s selle aasta viimane, järjekorras juba 14. episood.

Saatesari „Liiprid, mis võiksid kõnelda” on telesaade Haapsalu raudtee taastamise toetuseks ja käsil juba teine hooaeg. Seekord annavad intervjuu Riigikogu Haapsalu raudtee toetusgrupi juht Lauri Luik, sama toetusgrupi liige Enn Eesmaa ja Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudtee ehituse hetkeseisust annab ülevaate AS Lääne Raudteest Rein Riisalu. Saatejuht on Hans Ulmiste.

"Oleme meeskonnaga tegelenud Haapsalu raudtee taastamise teemaga varsti juba kolm aastat," selgitab saatesarja produtsen Rene Henri Rand.

Selle aja jooksul on sarja saanud vaadata alguses internetis YouTube’i EPRD kanalis, siis lühiealises telekanalis Kanal 8-s, seejärel samuti internetitelevisioonis EPOTV-s ja nüüd siis taaskord televisoois ALO-TV-s.

"Kui meie alustasime selle teemaga, siis sellest ei räägitud nii palju nagu praegu, s.t ei olnud asutatud Läänemaa ärimeeste Koit Uusi ja Veiko Tišleri poolt AS Lääne Raudteed ning ei käidud ka nii tihti antud teemaga majandusministeeriumis arutlemas. Tänaseks on riigikogus moodustatud ka Haapsalu raudtee toetusgrupp, millel on 53 liiget ehk siis meil on häälte enamus ja on ka ärimeeste poolt paika pandud kuupäev, mis ajaks peaks valmis olema Riisipere-Turba vaheline raudteelõik. Usun, et ka see saade on hoidnud seda teemat üleval selle kolme aasta jooksul," kirjutab Rand saatesarja kodulehel.

Saatesarja viimast, 3. hooaega hakakase tootma 2016. aasta suvel ja see peaks kõigi eelduste kohaselt eetrisse jõudma 2016 sügisel.

"Mina tahaksin aga omalt poolt tänada meie seni valmis tehtud saadete meeskonda, nii meie endist saatejuhti Neeme Sihvi kui ka praegust saatejuhti Hans Ulmistet, muidugi ka režissööri assistenti Heidi Randa, kes on meile väga suureks abiks olnud ja loomulikult ka kõiki inimesi, kes on olnud nõus osalema meie saadetes," kirjutab Rand.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
muts
8 aastat tagasi

Suur uuesti riigikogusse saata asja ajama.Ja tulgu raudteega tagasi.Siin Läänemaal ta midagi tehtud ei saa,iga vald ajab oma joru.

uno
8 aastat tagasi

Hea,kui probleemiga tegeldakse.Kuigi Alo tv pole just kõige vaadatum telekanal,rohkem meelelahutus,kui mitte öelda,et nurgatagune.Nagu osa erakondi on vähese toetajaskonnaga,seega vähem olulised kõrvalparteid,võiks öelda.Liiga vähe ja liiga lahja,susiseb natuke,hakkaks juba miskit suuremat tulema ja organiseeritult.Et oleks prioriteet!

penskar
8 aastat tagasi

Pole just eriline arvuti tundaja. Arusaamatu miks sellist üritust teavitataks kui kuritegu, üldsusele tundmatutes kohtades.Miks ei ole sellest teavet kõigis avalkes lehtedes ja kõikvõimalikes kohtades. Rongiliikluse taastamine on Läänemaa ellujäämise küsimus ja sellepärast peaks see erutelu olema teada kõigil Läänema kodanikel.