Kutsehariduskeskus noppis õpirände eest mitmeid auhindu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

 

Õpirände edendajad

 

Archimedes tunnustuse pälvinud. Foto SA Archimedes.

Sihtasutuse Archimedes tänuüritusel tunnistati Haapsalu kutsehariduskeskuse välissuhete koordinaator Heli Heimo aasta õpirände edendajaks ja kutsehariduskeskuse õpilased paistsid silma ka välispraktika kajastustega.

Heli Heimo puhul tõsteti esile suuremahuliste õpirändeprojektede edukat koordineerimist, mille käigus on 108 kutsehariduskeskuse õppurit pea kõigilt erialadelt osalenud välispraktikatel Euroopa koolides ja ettevõtetes.

 Lisaks loob ja koordineerib ta kooli personalile mõeldud lähetus- ja koostööprojekte, et võimalikult paljud töötajad saaksid täiendada Euroopa kutsekoolides ja ettevõtetes. Vahetus toimub ka vatsupidi: näiteks võttis kool 2013-2014 vastu 36 välisõpilast ning 55 õpetajat jm töötajat.

Projekti tegevuste kajastamiseks on Heimo algatanud praktikablogi, kuhu ta kaasab välisprojektides osalenud õpetajaid ja töötajaid ning mis koondades kogu praktikaprojektiga seotud infot ja vahetuid elamusi, innustab uusi õppijaid osalema edasistel välispraktikatel.

Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilased paistsid silma välispraktika kajastuste konkursil.  Konkursi parimaks foto tegi mööblirestauraatori eriala vilistlane Mirjam Averin. Tema ja kursusekaaslase Tiina Elmi blogi „Mirjami ja Tiina seiklused Alam-Sileesia pealinnas Wroclawis“ (http://mr2015praktikapoolas.blogspot.com.ee/) tunnistati parimaks blogide konkursil.

Blogide konkursi kolmanda koha pälvis maaturismi ettevõtluse eriala vilistlase Arvo Tarja blogi „Kuidas elad, Sardiinia?“ (http://sardiinella.blogspot.it/2014/06/blog-post.html)

Archimedese tänuüritusel jagati aasta parima tudengiblogija, edukaimate Elukestva Õppe Programmi koostööprojektide, parimate kutseõppurite blogide, praktikalugude ja fotode, aasta parima haridusvideo, -disaini ja -nutiteo ning aasta parima õpiränduri ja õpirände edendaja tänukirjad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments