Linnapea õnnitles 100aastast haapsallast

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Sequence 01.Still004

Zinaida Peterson (vasakul). Foto: Eduard Laur

Haapsalu linnavalitsuse töötajad eesotsas linnapea Urmas Suklesega käisid täna hommikul 100. sünnipäeva puhul õnnitlemas Zinaida Petersoni, kes veedab oma vanadusepäevi De la Gardie hooldekodus.

Zinaida sündis 11. detsembril1915 Luga rajoonis Antonovka külas Venemaal, kuhu tema vanemad olid Eestist sattunud suure väljarände ajal 19. sajani lõpul. Ta oli pere esimene laps, hiljem sündisid perre kaks venda ja kaks õde, keda kahjuks enam elavate kirjas pole.

Haapsallu elama asus Zinaida kohe pärast sõja lõppu. Kogu oma elu töötas ta kokana Haapsalu linna lasteaias, mis asus praeguses Evald Okase muuseumi majas. Kokku töötas ta kokana 48 aastat.

Zinaidal Petersonil oli poeg, keda pole enam elavate kirjas. Pärast poja surma asus eakas naine elama De la Gardie hooldekodusse. Tema toa aknast paistab Ants Laikmaa paviljon ja lossimüür.

Oma päeva alustab Zinaida võimlemisega. Põhiline treeninguvahend on voodi kohal rippuv käepide, mille abil ta ennast istuli vinnab. Tõsi, seda ainult niipalju, kui on voodis seda võimalik teha, aga jalad suudab ta kõrgele üles tõsta nagu nalja kordamööda.

Kõige armsam paik hooldekodus on vanaproua jaoks on saun.  Seal käib ta alati hea meelega, sest puhas inimene on rõõmsam, nagu ta ise ütleb.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
n
8 aastat tagasi

Õnne ja tervist memmele