Haapsalu muusikakool tähistas klaveritele uue elu andmist kontserdiga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Muusikakooli klaver. Foto: Arvo Tarmula

muusikakool

Muusikakool. ARVO TARMULA

Sel esmaspäeval, 7. detsembril korraldas C. Kreegi nim. Haapsalu muusikakool esitlus-kontserdi „Klaver tuli koju tagasi“.

Haapsalu Muusikakooli keelpilliõpetaja Ingrid Arro selgitas, et kontsert oli seotud kooli klaverite korrastamise I etapi lõpulejõudmisega – kokku renoveeriti neli kabinetklaverit ja täielikult uue kuue sai saalis asuv kontsertklaver.

Klaverite korrastamine sai teoks kooli omaniku Haapsalu Linnavalitsuse, ENTK projektikonkursi „Varaait“ ja piirkondlike erakondade – IRLi ja keskerakonna – katuseraha toel. Projekti jaoks kulus kokku ligikaudu 23 000 eurot ja see kestis kaks aastat. 

Kontsertklaveri esitlusel astusid üles noored pianistid ja klaveriõpetajad, kes kõik tõdesid, et uues kuues klaveri kõla on tõesti väga hea.

Arro rõhutas, et suur tänu kuulub loomulikult muusikakooli klaverihäälestajale Ants Tulvikule, kelle ettepanekul loodi ka Klaverifond. Selle fondi kaudu annetas ligi 20 eraannetajat ja organisatsiooni klaverite renoveerimiseks ligi 1300 eurot.

Muusika-aasta tõi rõõmu ka flöödi– ja keelpilliõpilastele, sest pillikogusse lisandusid flöödid, tšello, viiul, vioola, keelpillitarvikud ja kaks karmoškat. Ühe osa neist pillidest sai kool jätkuprojektist „Igal lapsel oma pill“, teise osa toetajatest on muusikakool tänu võlgu eelkõige suurtoetajale Arne Veskele. Samuti tänab muusikakool ka kõiki väiksemaid toetajaid.

Haapsalu Muusikakool lõpetab Muusika-aasta Jõulukontserdiga Jaani kirikus 12. detsembril kell 14.00. Kõik toetajad ja kaasaelajad ning muusikahuvilised on kontserdile teretulnud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments