Ajalehtede liit nimetas pressisõbraks Elmar Vaheri ja pressivaenlaseks Rein Kilgi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehtede peatoimetajad valisid aastakoosolekul 2015. aasta pressisõbraks politsei- ja piirivalveameti juhi Elmar Vaheri ning pressivaenlaseks ettevõtja Rein Kilgi.

Elmar Vaheri valimisel pressisõbraks toodi põhjenduseks, et ta on muutnud politseiameti meediale kättesaadavamaks ja tema meediasuhtlusest võiksid õppida teisedki politseiametnikud. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille autor on metallikunstnik Ive-Maria Köögard.

Rein Kilgi valimist pressivaenlaseks põhjendati sellega, et ta üritab juurutada Eesti ajakirjanduses uut praktikat, mille sisuks on kohtuähvarduste abil mõjukate tegelaste säästmine nende küsitavate tegude kajastamisest ja analüüsist.

Peatoimetajad valisid 2015. aasta pressisõbra ja pressivaenlase toimetuste poolt esitatud kandidaatide seast.
Aastakoosolekul valiti EALLi järgmise aasta nõukogu liikmed ja esimees. Nõukogusse kuuluvad 2016. aastal Peep Kala, Erik Kalda, Merit Kopli, Meelis Mandel, Margus Mets, Priit Rauniste, Mari-Liis Rüütsalu, Urmo Soonvald, Andrei Titov ja Merle Viirmaa. Nõukogu esimees on 2016. aastal Mari-Liis Rüütsalu.

Aastakoosolekuga tähistas EALL oma 25. sünnipäeva. EALLi loomise algatusrühma kuulusid 25 aastat tagasi: tollane Edasi peatoimetaja Mart Kadastik, Eesti Päevalehe peatoimetaja Margus Mets, ETA direktor Aimar Jugaste, Sovetskaja Estonija toimetaja Voldemar Tombu, Äripäeva peatoimetaja Hallar Lind ja Rahva Hääle peatoimetaja Toomas Leito. EALLi moodustasid 34 ajalehe esindajad 6. novembril 1990. Samal päeval loodi EALLi konstitueerimiseks viieliikmeline töörühm, kuhu kuulusid Mart Kadastik, Toomas Leito, Ilmar Rattus, Ahto Kaljusaar ja Rein Sikk.

Aastakoosolekul tegid EALLi lõppevast aastast kokkuvõtte nõukogu esimees Meelis Mandel  ja tegevjuht Mart Raudsaar.

Aastakoosolekule järgnes miniseminar, kus esinesid Taani Ajalehtede Liidu juht Ebbe Dal, kes rääkis Taani Ajalehtede Liidu tegevusest ja väljakutsetest ning News Media Europe (NME) president Fernando de Yarza Lopez-Madrazo, kes tegi ülevaate NME plaanidest ja meediast Hispaanias.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments