Rohuküla sadamas jäid autod tormi kätte

Kaie Ilves

kaie@le.ee

torm44

Pühapäeval Rohukülas. Arvo Tarmula foto

Rohuküla sadamas rullusid lained pühapäeva öösel üle kaiääre, politsei ja päästjad aitasid teisaldada kümmekond autot ja mikrobussi.

Rohuküla sadama vanemspetsialist Eve-Malle Saar ütles, et tormihoiatuse ja üha tõusva tuule tõttu küsiti õhtul politsei käest nõu, kuidas toimida sadama kaile lähemale pargitud autodega. Politsei helistas autoomanikud üle ja omanike loal teisaldati 13 sõiduautot ja üks mikrobuss. Kaks autot sõitsid ise ära. Teisaldamiseks tellitu Tallinnast teisaldusauto.

Saar ütles, et viisteist minutit pärast südaööd oli töö lõppenud. Autod teisaldati sadama tasulisse parklasse, kus neil oli ohutu. Kaist kaugemal olevaid autosid ei teisaldatud, sest torm neid ei ohustanud.

„Rattad olid vees,” ütles Saar.

Torm tegi Rohuküla sadamas pahandust ka nädal aega tagasi, mil samuti kaile lähemad autod jäid vette. Vaatepildile sattus peale TV3 reporter ja fotograaf Eduard Laur, kes oli sadamas tormist merd üles võtmas. Laur ütles, et vesi ei ujutanud üle kogu parklat, vaid kaiäärse ala, kus parkis viis autot.

„Vesi ulatus umbes stangeni,” ütles Laur.

Laur kirjeldas, kuidas parklas kaks sadamatöölist luudadega äravoolureste puhtana hoidsid, sest üle kai löönud laine tõi hulganisti kaasa kõrkjaid ja sodi, mis kippus reste ummistama.
    
    
   

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments