Parvlaevaliiklus on kõrge veetaseme tõttu endiselt häiritud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_1459Rohuküla sadam oli vee all. Foto: Eduard Laur.

Tugev torm ja veetaseme tõus häirisid nädalavahetusel tõsiselt parvlaevaliiklust – esmaspäeva hommikuni ei toiminud ühtegi väljumist ei Saaremaale, Hiiumaale, Vormsile ega ka Triigi-Sõru sadamate vahel.

Kui alates pühapäeva õhtust ei saanud parvlaeg Hiiumaa Kuivastu-Virtsu liinil ülikõrge veetaseme tõttu ülesõite teha, siis täna hommikul kell 9.40 tegi Hiiumaa esimese proovireisi Kuivastust ning jätkab ülesõite graafikujärgselt. Rohuküla-Heltermaa liinil toimus pühapäeva hommikul üks parvlaev St Ola ring Heltermaalt 8.30 ja Rohukülast 10.00, peale seda katkes liiklus, mis pole veel esmaspäeva hommikuks taastunud.
Praeguste prognooside kohaselt on võimalik liikluse taastumine täna õhtul, kuid täpne aeg selgub päeva jooksul.

Vormsi liinil katkes liiklus reede pärastlõunal. Enne veetaseme olulist langust ei ole võimalik liiklust jätkata, sest parvlaev Ormsö laadimine-lossimine on tugeva tuule korral võimalik veetasemel vähemalt alla +65cm.

Pühapäeval ja esmaspäeva hommikul ei ole reise toimunud ka Triigi-Sõru liinil.

Hommikul kell 9 oli Rohukülas veetase +104cm. Prognoosi kohaselt langeb veetase oluliselt alles õhtuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments