Kiltsi lennuväljal maandusid USA ründelennukid

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

__thumb_-3-a10amarisÜhendriikide ründelennukid A-10 teevad Eestis õppelende. Foto: Eesti Kaitsevägi

Täna maandusid Haapsalu külje all asuvale Kiltsi lennuväljale USA õhuväe ründelennukid A-10, et harjutada maandumist ettevalmistamata lennuväljale, teatas kaitseväe peastaap.

Maandumist endisel Kiltsi sõjaväelennuväljal juhtisid maapeal paiknevad lahingukontrollijad. "Kiltsi lennuvälja pole kaua maandumisharjutusteks kasutatud ning seal puuduvad maandumiseks vajalikud seadmed ning navigatsioonivahendid," ütles õhuväe lennubaasi ülema kohusetäitja kolonelleitnant Ülar Lõhmus. "Just seetõttu pakub Kiltsi lennuväli häid võimalusi maandumisharjutusteks nii-öelda ettevalmistamata lennuväljale, mis on kohustuslikud lahingulenduritele kvalifikatsiooni hoidmiseks."

Kolonelleitnant Lõhmus lisas, et septembrist jaanuari alguseni kestev Eesti-USA õhuvägede ühisharjutuste sari on edukalt kulgenud. Nii Eesti kui ka liitlaste õhuväelased on näidanud vajalikke professionaalseid võimeid, mida harjutuste käigus on täiendatud ja lihvitud.

Selle aasta septembrist järgmise aasta jaanuari alguseni viibib Ämari lennubaasis USA õhuväe ründelennukite eskadrill. Harjutuste käigus sooritavad õhuväelased lennukitel A-10 nii õppelaskmisi ja – pommitamisi kaitseväe keskpolügoonil Tapa lähedal kui erinevaid lennuharjutusi Eesti kohal. Harjutuste raames lennatakse Ämarist ka Rumeenia ning Ungari harjutusaladele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
suur uudis
8 aastat tagasi

Lennuväljal lennukid. Ei tea kus nad siis veel olema peaksid! Uudis oleks kui näiteks traktor või laev lendaks.

mackaivar
8 aastat tagasi

Täna maandusid Haapsalu külje all asuvale Kiltsi lennuväljale USA õhuväe ründelennukid A-10, et harjutada maandumist ettevalmistamata lennuväljale.

Maandumist endisel Kiltsi sõjaväelennuväljal juhtisid maapeal paiknevad lahingukontrollijad.
Kuidas sellest nüüd aru saada???????????

bemmivend540i
8 aastat tagasi

Paneme joonele vää, normaaaalnäää!!!