Läänemaalt on naiste tantsupeole minemas 160 tantsija

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tantsupidu (Merilin Kaustel-Lehemets) (46)

Naisrühmad valmistuvad suviseks naiste tantsupeoks. Foto Merilin Kaustel-Lehemets

Järgmise aasta suvel Jõgeval toimuvale II Eesti naiste tantsupeole registreerus Läänemaalt 14 nais- ja neiduderühma ehk üle 160 tantsija ja juhendaja.

„Me olemegi naisrühmade maakond,” ütles Läänemaa rahvakultuurispetsialist Marju Viitmaa.  Tema sõnul tegutseb Läänemaal hästi palju naisrühmi, samas valitseb segarühmade põud.

II Eesti naiste tantsupidu tõotab kujuneda üheks 2016. aasta suuremaks rahvakultuuripeoks, millest võtab osa ligi 5000 tantsijat.

Et kõik tantsivad naised peole mahuks on rühmad jagatud viide kategooriasse, millest igaühel eri repertuaar. Kõige kõrgemas on Viitmaa sõnul tantsurühmad, kes said eelmisel vabariiklikul tantsupeol väga kõrged hinded või on pikka aega tegutsenud. Läänemaalt kuuluvad sinna Ulrika Graubergi juhendatavad ”Lustlik” ja ”Kalurineiud”.

Ülejäänud rühmad said ise valida, millises kategoorias nad osaleda soovivad. Marju Viitmaa lisas, et vaid memmede rühmi pääseb tantsupeole igast maakonnast üks. Läänemaalt läheb Lihula tantsurühm „Tantsulust 60+”.

„Viieks jagada oli hea mõte, siis saab rohkem rühmi osaleda ja kõik saavad jõukohast repertuaari õppida,” ütles Marju Viitmaa.

II Eesti naiste tantsupeo tantsuetendusel jutustavad tantsijad tantsukeeles loo mehest läbi naise pilgu. Tantsuetendustes saab näha kirge ja armastust, aga ka viha ja põlgust. Peo pealavastaja on 2009. aasta üldtantsupeo lavastaja Ülo Luht.

II Eesti naiste tantsupidu on Jõgeva linna staadionil 12. juunil. Sel nädalal algas piletite müük peole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments