Anna oma hääl Läänemaa sportlastele aasta parima valimisel

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

lehis vehklem langovits09Eesti epeenaiskond: Katrina Lehis (vasakult), Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Erika Kirpu. Foto: Peeter Langovits

Eesti Olümpiakomitee korraldatud aasta sportlase valimisel on nominetide hulgas ka mitmeid läänlasi.

Aasta naissportlaste hulgas on nominentide hulgas epeevehklejad Katrina Lehis ja Nelli Paju.

Lehis saavutas 2015. aasta maailmameistrivõistlustel individuaalselt 6. koha ja kuulus Euroopa meistrivõistlustelt ja ka esimestelt Euroopa mängudelt hõbemedalid võitnud Eesti naiskonna koosseisu.

Paju saavutas 2015. aastal Lõuna-Koreas Gwangjus peetud Universiaalil 3. koha.

Aasta treeneri valimisel on nominentide hulgas vehklemistreenerid Kaido Kaaberma ja Igor Tšikonjov.

Kaaberma juhendatud epeenaiskond võitis 2015. aastal hõbemedali kahtedelt tiitlivõistlustelt: Monteuxs toimunud Euroopa meistrivõistlustelt ja Bakuus peetud esimestelt Euroopa mängudelt.

ikonjov juhendab Eesti epeemeeskonda.

Aasta võistkonna nominentide hulgas on epeemeeskond, mille kõik liikmed pärit Haapsalust.

Eesti epeevehklemise meeskond võitis Šveitsis peetud 2015.a Euroopa meistrivõistlustelt hõbemedali. Medali võitnud meeskonda kuulusid Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Marno Allika ja Peeter Turnau.

Aasta võistkonna nominentide hulgas on ka epeenaiskond, mille koosseisus on Katrina Lehis.

Eesti epeevehklemise naiskond võitis 2015. aastal hõbemedali kahtedelt tiitlivõistlustelt: Monteuxs toimunud Euroopa meistrivõistlustelt ja Bakuus peetud esimestelt Euroopa mängudelt. Naiskond vehkles kooseisus Katrina Lehis, Irina Embrich, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu.

Rahvahääletus kestab kuni 20. detsembri hilisõhtuni.

Aasta meessportlase hääletus.

Aasta naissportlase hääletus.

Aasta võistkonna hääletus.

Aasta treeneri hääletus.

Spordiaasta parimad kuulutatakse välja 27. detsembril Nordea kontserdimajas peetaval galaõhtul „Spordiaasta tähed 2015”. 

Eestis on aasta sportlasi valitud juba 80 aastat. Esimeseks aasta sportlaseks valiti 1933. aastal kaugushüppaja Nikolai Küttis. Alates 1955. aastast on parimate valimine olnud järjepidev traditsioon, mida on aja jooksul täiustatud. 1967. aastast valitakse eraldi aasta mees- ja naissportlast, 1969. aastal lisandus aasta võistkond ning 1988. aastal aasta treener.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments