Mõlemad Läänemaa ideed jõudsid Ajujahil 30 parema hulka

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laur Oberschneider. Kalli Pets

Laur Oberschneider mõtles mootorsaeranitsa välja selleks, et endal oleks mugavam saega metsa minna. Foto Kalli Pets 

Äriideede konkursil Ajujaht jõudsid mõlemad Läänemaalt esitatud ideed – mootorsaeranits ja laulma õpetav äpp Levon – 30 parema hulka.

Sel nädalavahetusel tutvustasid 100 Ajujahil välja valitut oma ideed žürii ees ja nende hulgast selgitati välja 30 parimat, kes jätkavad võistlust.

Restauraatori ja puidutöömehe Laur Oberschneideri välja mõeldud mootorsaeranits oleks abiks metsamehele: tema disainitavad rakmed aitaks mugavdada varustuse kandmist töömaale ja hoida füüsist.

Läänemaa ühisgümnaasiumi noormeeste Markus Lemberi ja Karel Nappuse äpp Levon aitab inimesi läbi arvutiprogrammi laulma õpetada – nad pakuvad virtuaalset lauluõpet koos reaalaegse tagasisidega, mis võimaldab õppuril jälgida lauldes oma hääle visuaalset representatsiooni.

30 parima hulka pääsenud äriideedele korraldatakse järgmise kahe kuu jooksul nii tootearendus- kui ka turunduskoolitusi ja nende seast selgub seitse edasipääsejat jaanuari lõpus.  

Ajujaht on Eesti suurim äriideede konkurss, mille auhinnafond on 60 000 eurot.  

  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Karuse inimesed: lauamees Laur ja rauameer Raul | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Elu lugeja mäletab Laur Oberschnaideriga seoses tänavust ideedevõistlust „Ajujaht“. Lauamees Laur osales võistlusel oma mootorsaeranitsaga ning pääses 30 parima […]