Läänemaa laste heaks jõudis enam kui 2000 eurot

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Palivere

Palivere robootikatigi perepäeval osales ligi 60 last. Foto Maarja Pajula.

Epiima ja MTÜ Koos Laste Heaks heategevuskampaania raames kogutud 30 000 eurost jõudis 2000 Läänemaale.

Kogutud raha eest viidi tänavu ellu tuhandete laste soove üle Eesti – püsti pandi rula- ja mänguväljakuid, kiige- ja keksuplatse ning soetati muusika- ja spordivarustust. Läänemaal toetati enam kui 2000 euroga Palivere põhikooli laste robootikaringi käivitamist.  

Kampaania patrooni Hanna-Liina Võsa sõnul on paljude inimeste jaoks just jõuluaeg see, kus heategevusele mõeldakse. “Tegelikult on meie ümber nii palju asju, mis vajaks aastaringselt ära tegemist ja märkamist – eriti seoses lastega,” ütles Võsa ning lisas, et tal oli suur au osaleda suvel alanud kampaanias, mille raames on tänaseks teoks saanud 16 olulist lastega seotud projekti üle Eesti.  

MTÜ Koos Laste Heaks juhi Toomas Palu sõnul laekus kampaania avatud taotlusvooru enam kui 50 sooviavaldust, mille hulgast oli väga keeruline valikut teha. “Kindlasti väärinuks teostamist kõik meile esitatud ideed, kuid lähtusime eelarve piires ühelt poolt sellest, et projektist saaks kasu võimalikult suur hulk lapsi ja teisalt ka sellest, et aidata väheste võimalustega peresid,” selgitas Palu ning lisas, et kuigi viimaste kuude jooksul sai palju ära tehtud, on suur hulk laste soove veel täitmata. Nendega saab tutvuda MTÜ kodulehel www.kooslasteheaks.ee.

Heategevuskampaania algatanud Epiima juhatuse esimehe Jaanus Muraka sõnul on viimased kuud olnud heaks tõestuseks, et Eesti maaelu ja ka järelkasvu eest seisavad tublid kohalikud inimesed. “Meie rahaline panus ei ole tegelikkuses isegi võrreldav sellega, mida teevad iga päev need kultuuriseltsid, õpetajad ja juhendajad, kes taotlusi saatsid,” rääkis Murakas ning lisas, et tänu neile kõik lastega seotud projektid ellu viidigi.

Suurim kohalikke põllumehi ühendav meierei Epiim annetas juulis igalt juustu- ja võipakilt kümme senti Eesti laste vaba aja veetmise võimaluste parandamiseks loodud fondi. Kuu ajaga koguti ligi 30 000 eurot ning avalikul konkursil laekus Epiimale üle 50 lastele suunatud projekti toetusavalduse üle Eesti. Algatused, mida fond toetas, valis välja ettevõtmise žürii, kuhu kuulusid patroon Hanna-Liina Võsa, MTÜ Koos Laste Heaks juht Toomas Palu ning Epiima juhatuse esimees Jaanus Murakas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments