Martna volikogu jättis umbusaldusotsuse jõusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Martna uus volikogu (5) Indrek Urbas Arvo Tarmula

Vaide esitanud Indrek Urbas õigust ei saanud. Arvo Tarmula foto

Martna volikogu vaatas tänasel istungil läbi volikogu liikme Indrek Urbase vaide talle umbusalduse avaldamise kohta ja otsustas, et otsus umbusaldust avaldada jääb jõusse.

Otsus võeti vastu nelja poolt- ja kolme vastuhäälega. Otsuse jõussejätmise poolt hääletasid volikogu esimees Ene Pallas ja liikmed Vello Pukk, Merilin Saska ja Halja Veersalu.

Tänavu juulis algatasid Pallas, Pukk, Saska ja Veersalu umbusalduse revisjonikomisjoni toonasele aseesimehele Indrek Urbasele. Volinikud panid Urbasele süüks, et too on tagasiulatuvalt püüdnud muuta revisjonikomisjoni koosoleku protokolli, rikkunud sellega Martna valla mainet ja teda ei saa enam usaldada.

Oktoobris esitas Urbas vastulause umbusalduse algatamise kohta. Urbas on seisukohal, et ta on revisjonikomisjoni aseesimehena lähtunud õigusaktidest ja valla mainet pole ta kahjustanud. Samal istungil jäi Urbas volikogu otsusega revisjonikomisjoni aseesimehe kohast ilma, põhjuseks usalduse kaotus.

Novembris esitas Urbas volikogu otsuse kohta vaide ja taotles selle tühistamist, aga otsust ei tühistatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kurb
8 aastat tagasi

kahjuks on jah Martna vald üks selliseid õnnetumaid -kurvemaid omavalitsusi Läänemaal, juba sellest läbisõitmine tekitab kurva tunda. Midagi võiks kasvõi maavalitsuse toel üritada seal elavdada…

tabula
8 aastat tagasi

Kus vallas võib julgelt väita ,et vallavolikogu ei ole vallavanema käpa all ja otsuseid ei tehta enne hääletamist ette ära???

kunagine+kohalik
8 aastat tagasi
Reply to  tabula

siin tehakse seda. volikogu ju formaalsus 🙂

vastaja
8 aastat tagasi

eh,siin vallas on ainult 1 probleem.vallavanem ja tema käpa all olev volikogu. mitte miskit ei toimu(raha pole) Valla suurim tööandja on vald ise. Otsused tehakse enne valmis,ja see ex volikogu juht oli lihtsalt jalus.müüd ju hääled vallavanema kasuks. nõuka aega meenutab. aga tegelikult pohh mis siin sünnib.elama peab ja egas vahet pole kes juhi pukis istub.elanikele savi juba

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  vastaja

Volikogu esimeheks saadakse volikogu toetusega ja sealt edasi valitakse vallavanem. Kui volikogu esimees sellega hakkama ei saanud, siis pole ta lihtsalt valmis kohalikus poliitikas osalema ja peaks otsima teisi väljakutseid. See argument, et mina olen hea ja ülejäänud maailm õelad, ei päde. Ju need suhted on seal veidi keerulisemad, kui leheveergudelt lugeda saab.

2.kodanik
8 aastat tagasi

Kas Indrek Urbas ei olnud mõnda aega tagasi mitte volikogu esimees seal vallas? Lihtsalt tekib küsimus, et kui vallavanem on nii paha inimene, siis miks ta sellel kõigel sündida lasi?

küsija
8 aastat tagasi

Ene Pallas võrdub võimuahnus

vastaja
8 aastat tagasi
Reply to  küsija

Vallavanem =diktaator. Otsused volikogu jaoks tehakse tema poolt.