Maavanem kutsus tormi pärast kokku Läänemaa kriisikomisjoni

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tormijärgne Haapsalu 13.12.2013

Tormijäljed Haapsalu Promenaadil. ARVO TARMULA

Uue nädala alguseks lubatakse suurt tormi koos enam kui 30 m/s tuuleiilidega ning sarnaselt 2005. aasta jaanuaritormile võib veetase rannikuäärsetel aladel tõusta, kirjutas Postimees..

Lääne maavanem ja maakonna kriisikomisjoni esimees Neeme Suur ütles, et reede pärastlõunal koguneb maakonna kriisikomisjon, et saabuvaks tormiks ettevalmistusi teha. Kutsutud on päästeameti, politsei, kaitseliidu, Haapsalu linna ja Läänemaa Omavalitsuste Liidu, Imatra ja keskkonnavaldkonna esindajad.

„Üheskoos vaatame üle oma valmisoleku ning vajadusel teeme lisaettevalmistusi. Eelkõige võivad olla ohuks elektrikatkestused ja langevad puud, rannaaladel aga siiski ka veetaseme võimalik tõus,” selgitas Suur.

Kuidas aga valmistub Läänemaa üleujutuste ärahoidmiseks? „Üleujutust ära hoida kahjuks ei õnnestu, juhul, kui see juhtumas on,” nentis Suur. Küll aga saab tema sõnul valmistuda inimeste abistamiseks, võimalike kahjude vähendamiseks ja tagajärgede likvideerimiseks. Sealjuures võetakse vastavalt vajadusele kasutusele eelkõige päästeameti käsutuses olevad vahendid, vajadusel ka teiste ametkondade vahendid.

„Võimalik üleujutus puudutab kindlaid rannikupiirkondi, vajadusel ollakse valmis inimeste evakueerimiseks ja ajutiseks majutamiseks,” lisas maavanem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
max
8 aastat tagasi

Hea et midagi vähemalt ette mõeldakse, mitte ei hakata halama pärast.

sita
8 aastat tagasi

vale vaavanem ag aus

Neemle katus sõidab
8 aastat tagasi

Läänemaa mure ei ole mitte see et tuleb torm või see et Kübel on kast õlut puudu vaid see et Neeme Suur ei suuda juba neljanda maavanemana tegeleda ega lahendada väljarände probleemi. Siis ongi Kübel kast õlut puudu ja päästekomandosid tuleb vanaemadega mehitama hakata. Katsuks tegeleda põhjuste mitte tagajärgedega.

Ilka
8 aastat tagasi

Kurat, väljarände probleemi lahendamine on ju imelihtne! Tavaliselt ja teistes maakondades on maavanemad selle juba ära teinud!

Kübe
8 aastat tagasi

Suur võiks kasti õlut eraldada meile. Ikkagi rasked ajad ees!