Läänemaa tuulepark sattus poliitilisse skandaali

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

virtsu tuulepark

Tuulepark Virtsu lähistel. ARVO TARMULA

Äripäev kirjutab, et tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski lükkas tagasi elektrituruseaduse eelnõu, et kaitsta oma isa Oleg Ossinovski ettevõtte ärihuve.

Oleg Ossinovski firmale Skinest Grupp kuulub Läänemaal Hanila vallas asuvas tuulepargis 36protsendiline osalus. Skinest Energia nimelisel firmal on Esiveres 4 tuulikut.

Jevgeni Ossinovski lükkas majandusministeeriumi esitatud eelnõu tagasi, sest talle ei meeldinud, et selles säilib tuuleenergiatootjaile 600 GWh aastane mahupiirang. Viimane tähendab, et riik maksab aastas toetust vaid kuni 600 GWh tunni tuuleenergia tootmise. Kui maht täis, võib küll toota, aga taastuvenergiatoetust ettevõtjaile enam ei maksta.

Jevgeni Ossinovski kinnitusel ei ole selles kirjas esitatud seisukohad mitte kuidagi mõjutatud isa osalusest tuuleenergia äris ning ta ei ole ka kunagi arutanud isaga seaduseelnõu võimalikke mõjusid. Tegemist on erakonna programmiliste väärtuspõhimõtetega, mida erakonna esimees on edasi andnud.

„Sotsiaaldemokraatliku erakonna seisukohad põhinevad meie valimisprogrammil ja ühel varasemal juhatuse otsusel, kus juhatus toetas „Taastuvenergia 100 protsenti“ programmi. See on programm, mille Taastuvenergia Koda ja teised taastuvenergia organisatsioonid paar aastat tagasi esitasid. Meie erakond asus seisukohale, et neid põhimõtteid me toetame,“ selgitas Ossinovski.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
2.kodanik
8 aastat tagasi

Huvitav, kas Liisa Oviir ei olegi kursis oma erakonna seisukohtadega?