Kohalikud omavalitsused saavad riigilt sotsiaaltoetuste maksmiseks raha juurde

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Arto AasArto Aas. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus kiitis täna heaks riigihalduse ministri Arto Aasa esitatud korralduse eelnõu, millega antakse 64 kohalikule omavalitsusele täiendavalt 164 555 eurot toimetulekutoetuse, üksikvanema toetuse ning vajaduspõhise peretoetuse maksmiseks, teatas rahandusministeerium.

„Lisavahendite eesmärk annab kohalikele omavalitsustele võimaluse maksta toetust oma elanikele aasta lõpuni. Mõnes vallas või linnas on kulunud toetusteks rohkem raha, kui eelmistel aastatel ning riik tuleb siin appi, et toetust vajavad elanikud sellest ilma ei jääks,“ ütles riigihalduse minister Arto Aas.

Toimetulekutoetuse ja üksikvanema toetuse maksmiseks kulus 2015. aasta III kvartaliga 11,5 miljonit eurot, mis on 13 protsenti vähem kui 2014. aasta samal perioodil. Taotluste arv on eelmist aasta sama ajaga võrreldes vähenenud 12 protsenti. Toetuste kulud on aga kasvanud 49 kohalikul omavalitsusel ning neile eraldas riik 150 746 eurot lisavahendeid.

Vajaduspõhise peretoetuse maksmiseks kulus 2015. aasta III kvartaliga 2,6 miljonit eurot. mis on 5,6 korda rohkem kui 2014. aasta samal perioodil. Kuuline toetuse saajate arv on eelmise aasta sama ajaga võrreldes suurenenud 19 protsenti. Põhiosa kasvust on tinginud toetusmäärade tõusust 2015. aasta alguses. Toetuste kulud on aga kasvanud 20 kohalikul omavalitsusel ning riik andis neile lisaks 13 809 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments