Andres Ammas: Eesti ei vaja Venemaaga piirilepingut

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andres AmmasAndres Ammas. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni aseesimehe Andres Ammase hinnangul Eesti Venemaaga piirilepingut ei vaja.

Ammas ütles BNS-ile, et Vabaerakonna esinduskogu seisukoht soovitab olla Eesti-Vene piirilepingu ratifitseerimise vastu. "Aga oma fraktsioonis oleme me arutanud ja otsustanud, et iga fraktsiooni liige otsustab oma südametunnistuse järgi," rääkis Ammas.

Alternatiiv piirileppele Venemaaga oleks elada edasi nii, nagu siiani on elatud. "Me ei arva, et selle lepingu ratifitseerimata jätmine kahjustaks Eesti majandust või vähendaks Eesti turvatunnet," sõnas Ammas.

Riigikogu lõpetas kolmapäeval Eesti ja Venemaa vahelise riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu ratifitseerimise seaduse eelnõu esimese lugemise. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon tegi ettepaneku eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata. Häältega 13 poolt, 63 vastu ja üks erapooletu ei leidnud ettepanek toetust ning eelnõu esimene lugemine lõpetati.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments