Keskerakonna esimeheks pürginud Karilaid taandab enda kandidatuuri

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

iseseisvus013 karilaid

Jaanus Karilaid. ARVO TARMULA

Keskerakonna liidriks pürginud Jaanus Karilaid taandab oma kandidatuuri ja toetab erakonna esimehena Edgar Savisaart.

"Kui Pärnumaa keskerakondlane Imre Sams, akadeemik Jüri Martin ja veel 65 erakonnakaaslast esitasid mind Keskerakonna esimehe kandidaadiks, ja kui mind avalikult toetas sotsioloog Ülo Vooglaid, võtsin pakkumise vastu sooviga panustada Keskerakonna tuleviku sisulisse platvormi," rääkis Karilaid.

Tema sõnul sai ta vajaliku debati ja võimaluse rääkida, et Keskerakond vajab tõsiseltvõetavamat perepoliitikat, et päästa Eesti rahvas hääbumisest. "Ma sain kõneleda sellest, et Keskerakond peab olema konkreetsem julgeolekupoliitikas ja me peame ka ise olema aktiivsemad julgeolekuaukude lappimisel. Iseseisva kaitsevõime tõstmise eelnõu annangi lähiajal riigikogule üle. Maapiirkondade suurem rahastamine on saanud juba nüüd erakonna juhatuse positiivse otsuse, mis rakendub järgmise aasta esimesel poolel," rääkis Karilaid.

Tema sõnul on veel mitmeid poliitikaid, mille muutmises sai ta Edgar Savisaarega kokkuleppele. "Otsustasime, et reformiplaanid lähevad töösse kohe pärast Keskerakonna Kongressi. Kampaania käigus tajusin väga suurt ja positiivset vastukaja kõigis Eesti maakondades, aga mõistsin ka seda, et venekeelsete inimestega ei suuda ma veel sildu ehitada, nii nagu eeldab seda Keskerakonna missioon," ütles Karilaid.

Tema sõnul peab Keskerakonna esimees suutma kõnetada kõiki Eestis elavaid rahvaid, et nad koonduks üheks tugevaks Eesti rahvaks, kes ohu korral hoiab kokku ning rahu ajal tegutseb põhiseaduse vaimus. "Savisaar on korduvalt tõestanud, et ta on võimeline astuma samme, mis üllatavad ja paistavad silma. Nii kaua kui suure häältesaagiga Savisaar suudab luua koos noorte meeskonnaga uuenduslikku poliitikat ja tahab jõuliselt poliitikas jätkata, ei vaja erakond uut nägu, vaid iga inimese jõud tuleb ühendada ühtseks meeskonnaks, kus kehtib vaimsus „ üks kõigi ja kõik
ühe eest”," lisas Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Puu
8 aastat tagasi

karilaid tegi igati targasti- andis indikatsiooni, kes on järgmine KE esimees.Kes ütleb et mehel pole sisu, see kas on kade , või ei tunne Karilaidu. Usun, et selles mehest veel kuuleme, igatahes on tema ideed töötanud.

oiga
8 aastat tagasi

Ei tõesta ta midagi…

juss
8 aastat tagasi

“Savisaar on korduvalt tõestanud, et ta on võimeline astuma samme, mis üllatavad ja paistavad silma.
Vaat selles olen ma kesikutega ühel meelel! Kui nüüd prokuratuur on võimeline tõestama, et nende jumal on varas, siis vast lõppevad ka üllatused! Toiduahel laguneb ja KE- st võib saada veel tõsiseltvõetav erakond!

püha+püss
8 aastat tagasi

no on kirbutsirkus

kokkulepe
8 aastat tagasi

ongi tähtis. ja milleks sina, klassika, võimeline oled?:)

klassika
8 aastat tagasi

Tola jääb tolaks. Sai nädalakeseks pildile, muuks see mees võimeline pole.

hörror
8 aastat tagasi
Reply to  klassika

kui kadedad võivad mõned olla