Opositsioonisaadikud algatavad eelnõu kooseluseaduse tühistamiseks

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Jaanus KarilaidJaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakondlane Jaanus Karilaid annab täna koos mitme opositsioonisaadikuga riigikogu menetlusse eelnõu, mis muudaks palju eriarvamusi tekitanud ja praegu veel jõustumata kooseluseaduse kehtetuks, kirjutab Postimees.

Karilaid ütles Postimehele, et kuna kooseluseadus on tekitanud ühiskonnas rohkem lahkhelisid kui koosmeelt, siis algatavad nii Keskerakonda kui Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluvad saadikud kooseluseaduse tühistamise seaduse.

Praegu on riigikogu menetluses kooseluseaduse rakendusseaduse eelnõu, mille esimene lugemine toimub teisipäeval. Karilaid märkis, et paljud riigikogu liikmed, kes toetasid eelmisel aastal oma poolthäälega kooseluseaduse vastuvõtmist, ei soovi rakendussätete poolt hääletada, mis omakorda ongi tekkinud segaduse põhjuseks. Rakendussätete läbikukkumine võib tekitada tema sõnul hulgaliselt kohtulahendeid ja kulusid maksumaksjale.

„Tekkinud probleemi oleks saanud lahendada nii, et rakendussätted oleksid heaks kiidetud koos kooseluseadusega. Seadusandja praaki ei tohiks aga maksumaksja kinni maksta. Tänaseks on selge, et tuleb minna tagasi algfaasi ja alustada ühiskondlikku debatti uuesti algusest,” ütles Karilaid. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...........
8 aastat tagasi

Las elada oma elu

igatahes
8 aastat tagasi

lõpp jamale ja ei mingit uuesti algusest

......
8 aastat tagasi

Nõus.