Kaitseminister palub pikendada kindral Terrase ametiaega

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Hispaanlaste saabumine Ämarisse 120 Riho Terras

Riho Terras. URMAS LAURI

Kaitseminister Hannes Hanso on teinud kindralleitnant Riho Terrasele ettepaneku jätkata kaitseväe juhatajana veel kaks aastat, täna tutvustab ta ettepanekut riigikogu riigikaitsekomisjonile.

Hanso sõnul tegi ta kindralleitnant Terrasele ettepaneku jätkata, et tagada kaitseväe juhtimise ja arengu järjepidevus praegusel julgeolekupoliitiliselt keerukal ajal. Hanso ütles, et Terras omab autoriteeti kaitseväes, sise- ja välisriiklikult ning on suure poliitilise toetusega hinnatud juht.

„Kindralleitnant Terras on ennast näidanud kui väga võimekat juhti, kes on viinud läbi põhimõttelise kaitseväe reformi, pöörates esmatähelepanu soomusmanöövervõimekuse arendamisele ning mobilisatsiooni kiirele teostamisele,“ ütles Hanso. „Samuti on Terrasel rahvusvaheline autoriteet ja võimekus meie huvisid kaitsta kõige kõrgemal tasemel. Järgmisel aastal ootab ees NATO tippkohtumine kokkusaamine Varssavis, kus tehtud otsused tuleb ka kiiresti ellu viia. Seetõttu on järjepidevus ja järjekindlus esmatähtsad.“

Vastavalt kaitseväeteenistuse seadusele on kaitseväe juhataja ametiaja pikkuseks viis aastat, valitsusel on võimalik seda pikendada veel kahe aasta võrra. Kaitseväe juhataja nimetab ametisse valitsus, võttes arvesse riigikogu riigikaitsekomisjoni seisukoha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments