Lääne Elu paberleht laupäeval, 21. novembril

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

lel2111001

Mikk Lõhmusest saab kõige kõrgema tasuga vallajuht

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas neljapäeval, et tõstab vallavanema Mikk Lõhmuse palga 2200 euroni kuus.

„Selline ettepanek volikogust tõesti tuli ja üldisele arutelule pandi,“ ütles Lääne-Nigula vallavolikogu liige, Risti põhikooli direktor Argo Roos. Ettepaneku taga olid volikogu esimees Andres Kampmann ja aseesimees Andres Liiv, kellega ei õnnestunud eile telefoni teel ühendust saada.

Värvid meelitavad lapsed sööma

Lääne maavalitsuse tellitud lasteaiatoidu-uuringust selgus, et kavalaid nippe kasutades on võimalik panna lapsi tervislikult sööma.

Üks uuringu elluviijaid, Haapsalu kolledži tervisejuhi eriala tudeng Hele Vilbas ütles, et teda üllatas, kui suur mõju on laste isule toidu värvil. „Piisab, kui supile värve juurde panna ja lapsed söövad,” ütles Vilbas. „Eks lapsed söö silmadega,” nentis Pääsupesa lasteaia majandusjuhataja Tiina Lees. Uuringu järgi maitseb toit lastele paremini ka siis, kui sel on huvitav nimi, selle eest hoolitsevad aga juba lasteaiaõpetajad.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
selle
8 aastat tagasi

papiga elab talve üle küll ja kevadel saab veel kalastustarbeid osta… naha hoiab ikka toore,võrreldes uksetehase palgaga…

ja
8 aastat tagasi

küll keskerakondlased on ikka helded jagama. Ühe ettepanekuks oli linnapeadele preemiat, teine täidab vallajuhi rahakotti. Karm reaalsus näiteb,et see reitingut ei tõsta.