Graubergi loodud tants võitis konkursi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ulrika Grauberg. Foto Arvo Tarmula

Tantsu- ja koorijuht Ulrika Grauberg pälvis järjekordse tunnustuse kui tema loodud tants võitis uute tantsude konkursil. Foto Arvo Tarmula.

Pühapäeval Tallinnas peetud uute tantsude konkursil sai neidude rühmade tantsudest esikoha Ulrika Graubergi loodud tants „Maailm heliseb”.

Tants ”Maailm heliseb” on loodud ansambli Curly Strings esitatud samanimelisele loole. Ulrika Graubergi sõnul sündis tants suvel, kui tal oli vaja tantsu „Läki tantsule” neidude rühmale ühe suvise esinemise tarbeks. „Ühe päevaga tegin valmis,” ütles ta tantsu sünni kohta.

Kuigi „Maailm heliseb” tantsu on keerukaid liikumisi, kinnitas tantsulooja ja tantsurühma „Läki tantsule” juhendaja, et tüdrukutele seda tantsida meeldib.

Uute tantsude konkurssi korraldab Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts. Sel aastal esitati konkursile 104 eriilmelist tantsuseadet, millest pühapäeval Tallinnas Sakala keskuses peetud lõppvooru pääses 30 tantsu.

Neidude rühmade tantse oli lõppvõistlusel kuus, neist erines „Maailm heliseb” oma hoogsuse poolest. „Valdav meelsus oli aeglane ja lüüriline,” iseloomustas Grauberg konkurente. Ta lisas, et mõni samas kategoorias esitatud tants meeldis talle väga.

Konkursilt oodatakse uut repertuaari lastele ja noortele ning korraldajad loodavad, et mõni lõppvooru jõudnud tants jõuab ka 2017. aastal toimuvale XII noorte tantsupeole. „Uute tantsude konkurss on pikaajaline traditsioon, mille eesmärgiks on eesti tantsu hoidmine ja arendamine. Esitatud tantsudelt oodatakse eestipärasust nii sammudes kui muusikas,“ selgitas Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi tantsuspetsialist Ülle Feršel.

Tantsu saab vaadata siit.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
marina+sillaste
8 aastat tagasi

Tubli!Ikka jõudu ja jaksu!