Koit Uus sai teenete eest Eesti riigi ja majanduse edendamisel kõrge aumärgi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu ettevõtja Koit Uus Kristen Michali juuresKoit Uus. Foto: Arhiiv

Eile õhtul andis Kaubanduskoda oma 90. aastapäeva vastuvõtul üle 9 aumärki Eesti ettevõtluse edendajatele.

Esimese klassi aumärgiga tunnustati eriliste teenete eest Eesti endist peaministrit Andrus Ansipit ning ettevõtjaid Jüri Käod ja Koit Uusi.

Teise klassi aumärgi said Swedbanki Balti pangaduse juh Priit Perens, Molycorp Silmet AS-i juhatuse esimees David O'Brock  ja maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm.

Kolmanda klassi aumärgi said Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi, välisministeeriumi kultuuri- ja äridiplomaatia büroo direktor Hele Karilaid  ja Kaubanduskoja Jõhvi esinduse juht Margus Ilmjärv .

Kaubanduskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles oma kõnes, et 90 aastat tagasi loodud Kaubanduskoda seisab ka täna samade väärtuste eest, mis olid Koja loomise alustaladeks. „Oleme Kaubanduskojas seisnud alati selle eest, et Eestis oleks rohkem ettevõtlikkust, et ettevõtjaks ning tööandjaks olemine, olgu siis kasvõi vaid iseendale, oleks tunnustatud. Tunnustust vajavad ka need, kes juba aastaid tublilt tegutsenud, kuid ei hiilga ehk enam gasellile iseloomuliku kasumi või käibekasvuga või kelle tegevus tundub meile igapäevane.“

Aumärgi saajaid iseloomustab pikaajaline ja järjepidev panustamine Eesti ettevõtluskeskkonna kujundamisse, lisas Luman. Kaubanduskoja aumärgid antakse eriliste teeneste eest Eesti riigi ja majanduse pikaaegsel edendamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jehoova on rääkinud
8 aastat tagasi

Mida poliitiline striptiiz see nüüd siin on. Nagu demograafia kinnitab siis seni maani on meie majandust edendatud selles suunas et viimane kui üks eestlane siit maamunalt kaoks või soome tööle läheks. Kõike seda selleks päevakangelase sarnaseda saaksid neegrid asemele tuua. Kui sell eest nüüd auraha anda siis oleme stalinismis tagasi.

hm
8 aastat tagasi

kaua seda majandust veel edendama peaks,et see ükskord jalad alla saaks ? Tõesti , ei saa aru nendest tiitlitest …….

vestman
8 aastat tagasi

Räuskamine poe taga ei ole rahvaarvamus.

Endine KEK-i tööline.
8 aastat tagasi

Jah õige ta on. Vana spp Niinemets keeraks hauas teise külje kui ta neid Uusivanamehe seiklsusi siin näeks.

Kalle
8 aastat tagasi

Nagu ikka on mahlakamad rahvaarvamused siit kometaariumist jälle kadunud. Millisest sõnavabadusest ja vabast ajakirjandusest me räägime. Minule on isiklikult solvav see kui sellisele kelmile antakse eesti riigi ja majanduse edestamise eest auraha. Eriti kui teada mis moodi see venda enda varanduse kokku on ajanud. Sellised vennad kujundavadki meie ühiskonnast orjalaagri, kus keegi elada ei taha.

Rei
8 aastat tagasi

Eks parimad ordumeistrid said paganatega võitlemise eest ka aurahasid.

bla
8 aastat tagasi

Kõigil märkide saajatel on ühine tunnus…. jah

qqq
8 aastat tagasi

India suursaadik sai medali aga laevakaitsjad on ikka Indias ja midagi ei toimu nende aitamiseks. Ansipile medal eriliste teenete eest- äkki keegi täpsustaks, mis need on?

Armini vaim
8 aastat tagasi

sa zto fedja

Patrioot
8 aastat tagasi

Eks need va müüriladujad ole läbi ajaloo armastanud üksteisele ordeneid jagada.