Markus Lember sai esimese läänlasena tulevikutalendi preemia

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

MarkusMarkus Lember. Foto: Urmas Lauri Lember. Foto urmas lauri

Markus Lember on esimene läänlane, kes saab tulevikutalendi 600-eurose stipendiumi. Foto Urmas Lauri

Läänemaa ühisgümnaasiumi abiturient Markus Lember kuulutati täna Tulevikutalentide konkursi ettevõtlikkustalendi võitjaks. 

Lember on esimene läänlane, kes viiendat aastat toimuval stipendiumikonkursil on esikoha ja sellega kaasneva 600eurose stipendiumi võitnud. „Olin ääretult rahul juba sellega, et viie hulka pääsesin,” ütles Lember, kes sai võidust teada auhinnagaalal. Gaalat näitas täna TV3.

Eliis Vennik talendikonkursi meediameeskonnast ütles, et Markus Lemberi puhul on tegemist eeskujulikult suure algatusvõimega noorega.  Noormees on käivitanud e-muusikakooli, mis hetkel toodab kitarriõppevideoid. Lisaks on tal veebikujunduse vallas tegutsev ettevõte Entrebroneurs OÜ.

Talendikonkursi motivatsioonikirjas kirjutas mitmekülgsete huvidega gümnaasiumiõpilane, et  soovib pääseda mõnda Inglismaa tippülikooli, et õppida politoloogiat, filosoofiat ja majandust.

Markus Lember ütles, et konkursi stipendiumi kasutabki ta selle soovi täitmiseks – eksamitasude maksmiseks. Ta on kandideerinud viide Inglismaa ülikooli: Oxfordi, Durhami, Manchesteri ja Yorki ülikooli ning Londoni politoloogia- ja majanduskooli.

 Konkursil osalemise suurima väärtusena nimetas ta aga kohtumist teiste ettevõtlike ja huvitavate noortega. „Auhinnagaalale oli kokku tulnud palju äärmiselt lahedaid noori,” ütles ta. Oma konkurentide kohta ettevõtlustalendi stipendiumile ütles ta, enamik olid pigem pehmema poolega – kes tegeles poliitika, kes kunsti ja käsitööga.   

Tulevikutalent on andekatele 5.-12. klassi noortele suunatud stipendiumikonkurss, kus tunnustusi jagatakse viies kategoorias: teadus-, humanitaar-, kultuuri-, ettevõtlikkus- ja sporditalent. Igas kategoorias valis žürii välja viis tugevaimat – esikoht saab ühekordse 600-eurose stipendiumi ning ülejäänud 450-eurose stipendiumi.

Ettevõtlikkustalendi kategoorias kategoorias tunnustatakse noori algatuste eest, mis muudavad maailma toredamaks ja paremaks paigaks – on organiseerinud eriti vahva sündmuse, pannud aluse ühiskondlikule liikumisele või õpilasfirmale.

Tänavu kuulusid žüriisse Anna Levandi, Andres Juur, Darja Saar, Mihkel Kõrbe ja Tomi Rahula. Konkurssi korraldab Maxima Eesti. 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments