Veskiviigi Trahteri pankrot rauges

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

jahta kohtusVeskiviigi Trahter OÜ juhatuse liikmed Kaido Pällo ja Henri Kuusk kohtus. Foto: Arvo Tarmula

Pärnu maakohtu pressiesindaja ütles, et kohus lõpetas Jahta restorani eelmise omaniku Veskiviigi Trahter OÜ pankroti raugemisega.

Selle aasta 18. septembril esitas Veskiviigi Trahteri juhatuse liige Henri Kuusk pankrotiavalduse, hinnates ettevõtte võlgade suurusjärguks 13 000 eurot. Teine juhatuse liige Kaido Pällo esitas pankrotiavalduse kümme päeva hiljem, mille järgi on osaühing maksejõuetu. Võlgade kogusumma oli Pällo hinnangul üle 36 000 euro. Samuti esitas Pällo politseile Kuuse kohta kuriteokaebuse sularaha kadumise kohta ettevõttest.

Kohtuistungil 14. oktoobril Haapsalu kohtumajas selgus, et ettevõte on varatu. Veskiviigi Trahteri ajutise pankrotihalduri Andrus Õnniku sõnul oli ettevõttel võlgu kokku üle 36 000 euro, varasid Swedbankis kontol aga vaid 55 eurot. Kohtunik Tambet Grauberg tegi võlausaldajaile ja võlgnikele ettepaneku tasuda 15 päeva jooksul pankrotimenetluse kulude katteks deposiiti 2000 eurot. Kui seda ei tehta, lõpeb menetlus raugemisega.

„Kohtudeposiiti laekumisi ei toimunud ja kohus lõpetas menetluse raugemisega,” vastati kohtust Lääne Elu päringule.

Veskiviigi Trahter OÜ lõplikuks võlasummaks kujunes kohtu teatel 36 361,04 eurot, millest oli võlgnevusi töötajate ees 6058,12 eurot.

Veskiviigi Trahter OÜ omanikud rääkisid kohtus, et pankroti tekkimise põhjuseks olid vastastikused erimeelsused ettevõtte juhtimises, peale selle süüdistas üks osanikest teist sularaha kadumises ettevõttest.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles, et Kuuse vastu esitatud kuriteokaebuse asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust, kahtlustust kellelegi esitatud ei ole.

Veskiviigi Trahter OÜ kolmas osanik Urmas Lillebach, kes ei olnud juhatuse liige ja oli laenanud ettevõttele 10 000 eurot, asutas septembris uue osaühingu Veskiviigi Resto OÜ, mis jätkab Jahta Resto pidamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments