Lihula kultuurimajas käib digikino paigaldamine

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tarmula_2Foto: Arvo Tarmula

Lihula kultuurimajas paigaldatakse sel nädalal 2D digikino, tänu millele näeb juba varsti uusi filme, mille näitamiseks Lihulas siiani tehniline võimekus puudus. Uue kino avamise päev, mille programm selgub õige pea, on järgmisel pühapäeval, 22. novembril, kirjutab Lihula Teataja.

Kuna enamik uusi filme jõuab kinodesse ainult moodsas digiformaadis, tuleb ka väikestel kinodel leida vahendeid oma tehnika uuendamiseks või leppida sellega, et uusi filme enam näidata ei saa. Kultuurkapital on viimastel aastatel toetanud uute kinoprojektorite soetamist 14 kinos üle Eesti.

Lihula kino on 14. kino, mis on saanud viimastel aastatel digitaalseteks uuendusteks Kultuurkapitalist toetust. Ligi 30 tuhande eurosele toetusele lisandub omavalitsuse poolt veel 20 tuhat eurot.

"Maainimene tahab ka kinos käia. Aga kui me peame hakkama Tallinna või Tartusse sõitma, siis see on kõik aeg ja aeg on raha ja aeg on kallis igaühel,” rääkis Lihula kultuurikeskuse direktor Tiina Lobja Aktuaalsele Kaamerale.

Nüüd, kui digikino paigaldamine juba käib, on põhjust rahuloluks. “Lubasime aasta lõpuks, kuid saame selle toimima kuu aega varem,” ütles Tiina Lobja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karuott
8 aastat tagasi

Palivere elu ongi juba kino erootika valdkonnast…

Palivere elanik
8 aastat tagasi

Millal Paliverre kino tuleb? (soe vesi on lõpuks sees)