Haapsallanna kutsub üles helkureid jagama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sinu helkur võib päästa elu

Haapsalu elanik Liisu Teeääre on kogunud pooltuhat helkurit, et kolmapäeval, 18. novembril kaubamajaesine mägimänd nendega helkuripuuks ehtida.

Helkuripuu mõte on, et inimesed või asutused saaksid üle olevad helkurid puu lülge riputada ja kõik, kelle helkurit pole, selle sealt võtta. Kuigi heategevuslikke helkuripuu kampaaniaid on tehtud ka mujal Eestis, ütles Liisu Teeääre, et polnud nendest teadlik.

Teeääre sai helkurite jagamise mõtte õhtul Haapsalus jalutades. „Nägin, et  kaks väikest last kõndisid ja neil polnud helkureid, mõtlesin, et see on ju nii ohtlik,” rääkis ta.  

Novembri algusest on Liisu Teeääre tuttavatelt ja ka asutustest heategevusliku helkuripuu tarbeks helkureid küsinud. „Vastukaja on olnud hästi-hästi positiivne. Mõnes asutuses on öeldud, et neil küll helkureid ei ole, aga nad tellivad,” kirjeldas ta.

Kolmapäeval, 18. novembril kl 12 riputatakse kogutud helkurid kaubamaja ees Omniva pakiautomaadi juures kasvava mägimänni külge. Liisu Teeääre kogutud helkuritele lisaks võib igaüks sinna ka omalt poolt helkureid lisada.

Kõik, kellel helkurit pole, võivad siis puu küljest endale helkuri võtta. „Ma loodan, et kõik võetakse ära,” ütles teeääre. Ta lisas, et loodetavasti saab helkuripuust Haapsalus traditsioon.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Viki
8 aastat tagasi

Sarnastel eesmärkidel sai loodud lehekülg https://www.facebook.com/helkurkulge/
Kutsume kõiki liituma! Saab infot helkurite kohta, leiab huvitavaid käsitööhelkureid ja peagi tulemas erinevad kampaaniad/fotokonkursid ja muu!
Helkur külge ja turvalist liiklemist kõigile!

juss
8 aastat tagasi

Müün helkureid!

kes
8 aastat tagasi

võtaks kätte ja teeks veetorni kuusest auto tulekustutite, helkurvestide ning jalgrattatulede puu, sinna võiks ka omale mittevajalikud asjad riputada

Triinu
8 aastat tagasi

Armas Madli, mänd ei ole inimene.. kuigi saan aru, miks Sa nii arvad. Minu süü, et kolmesõnalisi lauseid ei moodustanud ning sulle seetõttu arusaamatuks jäi minu kommentaari sisu.

Raido
8 aastat tagasi

Päris lahe üritus, keegi võiks ka jäädvustada selle fotode näol.

Triinu
8 aastat tagasi

Kuule Madli, tee iseendale teene ja mine ravile. Mõte on imearmas ja helkuritega ehitakse mändi seetõttu, et mitte keegi pimedas märkamatuks ei jääks. Autojuhtidele suureks abiks, sest väga raske (kui mitte võimatu) on märgata inimest, kellel puudub helkur. Turvalist kojujõudmist kõigile!
Ja Liisu, sa oled tubli! 🙂

Madli
8 aastat tagasi
Reply to  Triinu

Nojah, vastu mändi oleks küll jama sõita. Hea et ära ehiti.

Madli
8 aastat tagasi

Kugle teil kõigil on viimane aeg kellakeeramise üle soiguma hakata.

Madlile
8 aastat tagasi

Sinusugune inimene oleks võinud need mõttetud mõtted endale jätta. Oled päikesest sedavõrd võõrdunud, et ei oska ka enam ühestki kiirest rõõmu tunda. Kalk ja külm inimene.

Madli
8 aastat tagasi

Madli tegelt ka, leia endale elu!

Kodanik
8 aastat tagasi

Madlile – kas hakkas kergem?

Liisule aga jaksu!