Madis Jürgen kirjutab Ekspressis Keedika seakatkuhauast

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Värske Eesti Ekspressi juhtkiri räägib Keedika seakatkuhauast, kolumni autor on ajakirjanik Madis Jürgen.

Juhtkiri kannab pealkirja "Meid, ametnikke, teie mure ei koti!". Jürgen kirjutab, et Keedika külarahvas on mures, et katkuhaud on kavandatud külla, ühest talust umbes 400 meetri kaugusele. Lääne-Nigula vallavalitsus on saatnud ka kaks protestikirja, kuid on vastuseks saanud vaid teate, et tore on, et huvi tundsite. 

"Kallis külarahvas, eeskirjade järgi ei peaks me siin praegu teiega üldse arutama, kuhu see haud teha, ütlevad ametnikud. Tulime heast tahtest omaenese initsiatiivil – et hiljem poleks kellelgi ütlemist," kirjeldab Jürgen seakatku surnud sigade matmispaiga valikul ametnike suhtumist.

"Aga võib-olla on Läänemaal veel hästigi läinud – ametnikud käisid kohal ja uurisid asja, kuigi nad seda tegema poleks pidanud. Siit-sealt ajalehest on lugeda, et mujal Eestis pole massihaudade planeerijad külarahva käest üldse arvamust küsinud," võttis Jürgen teema kokku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
()
8 aastat tagasi

Ametnikud käisid,et poleks ütlemist.Vallavalitseja saadab kirju,et mitte süüdi jääda.Rahvas sealiha tahab,aga sigu matta mitte….Aega on, kui ehitaks krematooreumi juba,ehk millekski kunagi läheb vaja.