Omaturg tõi Rannarootsi keskusesse tuhandeid külastajaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Laupäeval esimest korda toimunud Rannarootsi Omaturg osutus väga populaarseks – kohale oli tulnud üle viiekümne kaupleja ja turgu külastas tuhandeid inimesi.

Kaubaks läks kõik looduslik, isetehtu-kasvatatu ja taaskasutatu — kasutatud korralikud riided ja jalanõud, käsitöö ja loodustoodetega. Oma tegemisi tutvustasid ka Haapsalu kutsehariduskeskus ja Haapsalu Kunstikool.

Rannarootsi aatriumi täitis rändkohvikuga 4SistersKitchen. Pealinnast tulnud õed müüsid maha kõik koogid-pirukad ja jäid üritusega väga rahule.

Omaturul pakkusid lastele rõõmu Pipi ja näomaalija Ingrid Kesler. Viimane ei lõpetanud enne kui kõigi järjekorras seisnud laste näod said maalitud ehk poolteist tundi peale Omaturu lõppu.

Muusikaline programm laval oli mitmekülgne ja kõik esinejad olid seotud Haapsaluga. 7aastane tänavamamuusik Hugo võöus paljude südamed karmoškamänguga. Anna Regina ja Siim Aimla džässduo lõi mõnusa õhustiku. Peale neid olid laval tuntud headuses Ilona Aasvere ja Tõun. Haapsalu poiste Siim Jürise, Mattias Mutso ja Karel Rahu uus ja veel nimeta ansambel tõmbas haarava muusikaga tüdrukud lava ette tantsima.

„Tänan kõiki kauplejaid, kes pika päeva vastu pidasid, abilisi, kes käed külge panid ja loomulikult külastajaid, keda rohkelt kohale tuli! See andis tõestust, et selliseid inimesi ühendavaid päevi on vaja.” sõnas Omaturu projektijuht Raili Friedemann.

„Siiras rõõm oli tõdeda, et Rannarootsi keskuse Omaturg võeti inimeste poolt nii soojalt vastu. Täna võin juba julgelt öelda, et see ei jää viimaseks, vaid vastupidi, oleme loomas uut ja tugevat traditsiooni,“ lisas Rannarootsi keskuse juhataja Kätlin Sasse.

Osalejate tagasiside:

Eero Reinu, päevajuht: „Oli väga meeleolukas ja tegus päev – ohtralt toredaid kaubitsejaid ja mõnusaid muusikuid. Tore, et selline ettevõtmine on ellu kutsutud. Rannarootsi keskus on hea koht selliste sündmuste korraldamiseks ning loodame, et juba õige pea saab taas midagi põnevat toimuma.”  

4SistersKitchen rändkohvik: „4 Õde tänavad ja teevad suure kummarduse Haapsalu publiku ees! Meil oli tore. Loodame, et ka teil. Kohtumiseni järgmisel korral!”  

Aide Leit-Lepmets, Haapsalu kunstikool: „Päev läks korda. Inimesi oli üle ootuste palju uudistamas. Vaadati, pildistati, katsuti. Uuriti õppimisvõimaluste kohta. Eesmärk oli ka lastele jõulukommiraha koguda, selleks olid lapsed loovutanud oma töid – müük läks üle ootuste hästi, meie laste jõulupidu tuleb kommirikas!”

Pipi ehk Ille Palusalu: „Rannarootsi Omaturg oli väga lahe, sest suure rahvahulga sees oli ka palju lapsi – nii suuri kui väiksemaid, kes olid tulnud vanematega kaasa müüma, ostma või lihtsalt toredat üritust nautima. Lapsed leidsid kohe tee minu juurde ja saime päris mitu tundi lõbusalt lustida, laulda ja tantsida.”

Kaieliis Liivmaa, meemüüja: „Suur, suur tänu kutsumast Omaturule! Veel tänud selle uue kogemuse eest ning alati valmis aitama ja kaasa tulema, kui miskit sellist veel toimub. Eks sellised mõtted on isegi peas olnud ja tore kui keegi veel nii mõtleb ja selle ka ära teeb! Pai ja jõudu ning häid mõtteid veel juurde teile!”

Elen ja lapsed: „Mina ja mu lapsed jäime üritusega rahule. Päev oli küll pikk, aga tegevust oli nii lastele, kui ka endale. Mis puudutab sissetulekusse, siis olime ka teenituga väga rahul. Eriti lapsed. Selline turg on hea võimalus saata oma riided/jalatsid/mänguasjad teisele ringile. Kindlasti jääme ootama juba järgmist korda!“

Kätlin Sasse

Rannarootsi keskuse juhataja

Fotod Markus Sein ja Raili Friedemann

Omaturg 2. Raili Friedemann Omaturg. Raili Friedemann Omaturg1. Markus Sein Omaturg2. Markus Sein Omaturg3. Markus Sein Omaturg4. Markus Sein

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments