Läänemaal on lubatud lasta neli hunti, ka šaakal muutub jahiloomaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Hunt STSERBATÕH

Läänemaa jahimeestel on lubatud lasta neli hunti. Foto Valeri Štšerbatõh

Läinud nädalal alanud hundijahihoojal on Läänemaal lubatud lasta neli hunti ja plaanitav jahieeskirja muutus lisab kütitavate loomade nimekirja šaakali.  

„Ei saa öelda, et hundid oleksid Läänemaal väga palju kahju teinud,” ütles keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juht Kaja Lotman.

Küll aga on sagenenud tallede murdmised, mida Lotman nimetas kummalisteks ja mille puhul peetakse süüdlaseks šaakali. „Minul pole tõestust, et šaakal oleks lambaid murdnud. Küll aga on mitmel pool murtud nooremaid tallesid, kuid hundijälgi pole tuvastatud. Samas on šaakaleid liikumas nähtud ja nad on kaamerapilti jäänud,” selgitas ta.

Šaakal, keda praegu on võõrliigina küttida ei tohi, arvatakse Lotmani sõnul võõrliikide nimekirjast välja. „On selgeks saanud, et šaakal on meile levinud loomulikul teel. Šaakaleid on leitud ka Lätist ja Leedust, kuid seal avastati nende olemasolu alles pärast meid,” ütles ta. Eestis on šaakal on levinud peamiselt rannikul ja saartel.

Ministeeriumis ootab kinnitamist jahieeskirja muudatus, millega šaakal lisatakse kütitavate loomade nimekirja ja talles saab jahti pidada 1. oktoobrist veebruari lõpuni.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments