Nordic Aviation Group rendib kolme eri tüüpi lennukeid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Adria_Airways_Airbus_A319_KvW

Sloveenia lennufirma Adria Airways hakkab lendama endisi Estonian Airi liine. WIKIPEDIA

Lennufirma Nordiv Aviation Group rendib lennufirmadelt BMI, Trade Air, NextJet ja Carpatair kokku seitse lennukit, mida hakkab teenindama Sloveenia lennufirma Adria Airways, mille poolt saadakse lennuettevõtja sertifikaat, kommertsplatvorm ja piletimüügisüsteem.

BMI tarnib ettevõttele kaks Embraer-145 turbo jet lennukit. Nextjet tarnib kaks ATP turbopropellerit. Carpatair tarnib kaks Fokker 100 lennukit ja Trade Air tarnib ühe Fokker 100 lennukit. "Ehk siis meil hakkab alguses olema viis jet-tüüpi lennukit ja kaks propeller tüüpi lennukit," ütles Nordiv Aviation Groupi finantsjuht Ahto Pärl BNS-ile.

Pärl lisas, et nende lennukite rentimise tingis kaks faktorit: aeg ja raha. "Kui aega oleks rohkem olnud, oleks suutnud parema valiku teha. Samas arvestades ajaga, mis meil oli, tegime normaalnse valiku, mis tagab paariks kuuks lendamisvõimekuse," märkis Pärl.

Kui praegu ostab lennfirma sisuliselt kõiki lennuteenuseid sisse, siis paari kuu pärast on eesmärk liisida lennukeid ja koolitada välja eestikeelne meeskond, rääkis Pärl. Umbes aasta pärast on ettevõttel plaanis tulla turule oma lennukite ja brändiga.

Valitsuse otsusega asutatud ja sajaprotsendiliselt riigile kuuluv lennufirma Nordic Aviation Group alustab reisijate teenindamist alates pühapäevast kaheksal erineval lennuliinil: Amsterdami, Brüsselisse, Kopenhaagenisse, Stockholmi, Oslosse, Kiievisse, Trondheimi ja Vilniusesse. Esimene Nordic Aviationi korraldatav lend väljub pühapäeva hommikul kell 6.50 Amsterdami, teatas ettevõte laupäeval.

Nordic Aviation ei saa pakkuda lende Moskvasse ja Peterburi, sest lendude alustamiseks Venemaale on vaja uuendada kahepoolseid lepinguid riikide vahel.

Nordic Aviation Group asutati tänavu 25. septembril. Ettevõtte juhatuse liikmed on Jaan Tamm, Ahto Pärl ning Erik Sakkov. Nõukogusse kuuluvad Peeter Tohver, Katrin Rasmann, Toomas Haidak ja Toomas Uibo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments