Haapsalu peab Telsetiga postisõda

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

telset

 

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman süüdistab Telseti selles, et kaabellevifirma on Haapsalus oma kaabel-TV tarbeks omal volil poste püstitanud ja kaableid vedanud.

Tüli ise on tihedalt seotud hiljuti valmis saanud uue tänavavalgustusega. Mõni aeg pärast seda, kui selle projekti raames hakati vanu poste maha võtma, jäi osa Telseti kliente ühel ilusal päeval telepildist ilma ja nad helistasid mõistagi klienditeenindusse, et teada saada, miks telekas enam pilti ei näita.
„Selgus, et Telseti klienditeenindus süüdistas linnavalitsust, et meie oleme nende kaablid katki lõiganud,” rääkis Vikman.

Telset reageeris kiiresti. Vikmani sõnul pani ettevõte suve jooksul linna püsti hulga uusi poste ja vedas Elioni sidekanalisatsioonist oma liitumiskilpidesse ühendused. „Nende hulka ja kõiki asukohti me praegu isegi ei tea – dokumenteeritud neid pole,” nentis Vikman.

Siin tüliuba peitubki – linn heidab kaabellevifirmale ette, et too on ilma ühegi kooskõlastuseta püstitanud linna maale uusi tehnorajatisi.
„Me saatsime neile kirja, et nad hakkaksid rajatisi seadustama ja kasutusõigusi seadma,” seletas Vikman, kelle sõnul on mõned sellesisulised e-kirjad ka tulnud, kuid luba nende alusel anda ei saa, sest kirjade puudulik sisu ja vorm lihtsalt ei võimalda seda. „Kui meile saadetakse kokku neli rida informatsiooni, siis see ei ole piisav. Kogu Telseti tegevus on praegu omavoliline.”

„Me oleme enda jaoks tähtajad välja mõelnud, millal me menetluse karmiks ajame. Kui selle taga poleks linnakodanikke ega nende huvi telepilti näha, oleks need postid juba halumasinast läbi lastud,” põrutas Vikman ja selgitas, et kuigi Haapsalu on ettevõtjasõbralik linn, ei tähenda see, et igaüks võib linna oma suva järgi midagi püsti panna.

Telseti tegevjuht Tiit Kivilaid näeb asjaolusid küll veidi teises valguses, kuid möönab, et asjad praegu päris õigesti ei ole. „Tuleb tunnistada, et asjad ei ole praegu ametlikult ja seadusekohaselt vormistatud.”

Ta rääkis, et esimesele tänavavalgustusprojekti koosolekule teda tõesti kutsuti, kuid see lükkus edasi, rohkem ta kutseid ei saanud ja jäi seetõttu ka „rongi pealt maha”. „Me ei saanud oma kaablite ümberpaigutamist kooskõlastada nagu näiteks Elion ja Imatra,” põhjendas Kivilaid.

Kivilaiu sõnul ootab praegu lahendamist küsimus, kus koordinaatide täpsusega postid-kaablid asuvad. 6. oktoobril on ta sellega tegelemiseks oma töötajale korralduse andnud, kuid tagasisidet pole senini. „Selles mõttes on tõesti pall praegu meie väravas, aga ma võtan selle oma hoole alla ja teen asjad lähinädalatel korda,” lubas Kivilaid.

Loe pikemalt Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toslem
8 aastat tagasi

Jääb mulje, et Vikman on alles nüüd ametisse määratud. Too vennike on juba nii palju aega linnavalitsuses tooli nühkinud, et selle ajaga oleks ammu pidanud kõikide lepingutega juba kursis olema ja neid milliseid ei ole kohe tekitama. Vikmani esinemisest jääb alati mulje, et tema oli puu otsas, kui pauk käis ja kõike kuuleb alles lehe kaudu. Millal too vennike ükskord sellest mugavustsoonist välja tuleb?

Mõhk
8 aastat tagasi
Reply to  Toslem

Oot-oot, sul on nüüd midagi sassi läinud.
Kui paberlehest lugu lugeda, siis hoopis see Telseti vend oli puu otsas, kuni ajakirjanik temaga rääkis.
Aga eks nad tegelikult ise teavad väga hästi, et nende kaablimajandus on sassis nagu körtpärtli särk.

vasja vase tänavalt
8 aastat tagasi

Paberlehes on see asi paremini lahti kirjutatud. Lugupeetud aselinnapea viitab segastele üheksakümnendatele. Mul on tunne, et mõlemad pooled jätavad midagi ütlemata. Aga linna suutlikusest niipalju, et aadressandmete korrastamisel selgus ametniku jutust, et linnas on alles korralduste arhiiv alates aastast 2001. Mis toimus enne seda ja millised dokumendid välja anti, seda linn ei tea!!!!

Veider
8 aastat tagasi

Kuidas saab linna püstitada poste nii, et linnavalitsus ei tea see hetk midagi ja alles pool aastat hiljem avastab?

Jah!
8 aastat tagasi

Pensionärina olen ,,Telseti,, kauaaegne klient. Hind on minusugustele soodsam kui teised sidefirmad. Imelik vaid see, et kui modemid korterites maha võeti, kaabel tuppa veeti, pidi interneti kiirus kahekordistuma. Kuid interneti kiirus jäi hoopis palju aeglasemaks – venib kui härjaila ja seda kurdavad ka teised, mitte mina üksi. Tihti on ka internet hoopis kadunud! Siiani on närv vastu pidanud!

Sinu
8 aastat tagasi
Reply to  Jah!

enda jutus on vastus, et TELSET ei tegutse soliidselt ja seaduslikult. Võta Elion. Suurepärane tõeliselt kliendisõbralik firma. Pisiasjadeni teatatakse kõigest ette, alati saab abi, kui vajad. Olen ka pensionär.

Jah!
8 aastat tagasi
Reply to  Sinu

Ega Eliongi palju parem pole, see oli aastaid tagasi! Pealegi, nad nõuavad lauatelefoni, millest loobusin koos tele- ja internetiga. Elion palju kallim, närvipinge on sama! Telset pidi hinda tõstma, eks siis tuleb uus operaator valida.

olaf
8 aastat tagasi

Probleem ikka linnavalitsuses. Tundub, et nad ei tea, mis Haapsalus toimub. Võtsin eile jalutuskäigu kesklinnas, ega nad vist ei tea tõepoolest. Pigem ootavad, kui probleem neile kandikul ette antakse. Ei ole siin Telsetil mingit süüd. Hea kui linnas tekib mingil alal konkurents. Praegu paneb mind mõtlema, ega Elion linnavalitsusele mingit nutsu ei anna.

Kas
8 aastat tagasi
Reply to  olaf

sa, jobu arvad, et linnavalitsus on mingi kõrgel tasemel luureorganisatsioon, kes luurab ööpäevläbi linnas ringi ja teab, mida sinagi teed?

olaf
8 aastat tagasi
Reply to  Kas

Teil, Jobu on õigus. Linnavalitsus ei tea tõesti midagi, isegi seda mida mina teen.

juss
8 aastat tagasi

Liinid maha ja tehtud! See on ju algusest peale omavoliline värk. Sõdisime juba siis nendega, kui nad oma lollakaid kaableid majade vahele vedasid…