Haapsalu paigutab vanalinna uued prügikastid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Karja tänav

Haapsalu linnavalitsus kavatseb tuleva aasta suveks välja vahetada vanalinna prügikastid, ütles Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.  Selle suve kogemus näitas, et prügikaste on vähe ja nende mahutatavus on väike. Peale selle on need pealt lahtised, mistõttu pääsesid linnud ligi ja nokkisid sealt prügi välja, rääkis Parbus.

Parbus ütles, et uued prügikastid on senistest suuremad ja pealt kinnised. Täpne kuju ja värvus ei ole tänaseks veel teada. Samuti ei ole veel teada uute kastide täpne arv ja maksumus. Uued prügikastid annab linn vanalinnas tegutsevaile ettevõtetele tasuta rendile. Rendilepingusse tuleb klausel, mis kohustab ettevõtjaid hoolitsema selle eest, et prügikastid saaksid õigel ajal tühjendatud.

Seni vanalinnas olnud prügikastid paigutatakse ümber vähemkäidavatesse kohtadesse, kus ei teki niipalju prügi kui vanalinnas, rääkis Parbus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tutvuge Helsingi uute prügikastidega
8 aastat tagasi
Asunik
8 aastat tagasi

kokkuvõtteks, linn ei tea mitut prügikasti vaja oleks, kui suured ja mis värvi need peaks olema aga see kellelt need tellitakse on 100% juba tagatubades kokku lepiutud.!

otu
8 aastat tagasi

Linnas üksi rahvas ei ela, vaadake tsipa kaugemale ka,mitte ärge koguge ainult oma tengelpungi.

Kübe
8 aastat tagasi

Annele kinnised kastid ei meeldi

Gen.
8 aastat tagasi

Lõpuks ometi ….Aga mina tahaks nimelist prügikasti.