Haapsalu politseijuht: seaduslikku alust voodoo-nuku juhtumi uurimiseks pole

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andrei TaratuhinAndrei Taratuhini sõnul voodoo politsei pädevusse ei mahu. Foto: Arvo Tarmula

Lääne prefektuuri Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin nentis, et kalmistule puu otsa riputatud voodoo-nuku juhtumit uurima ei hakata.

„Praegu ongi küsimus, kas me sellist asja üldse menetleda saame – politsei voodoo ja paranähtuse uurimisega ei tegele ja ma ei oska hetkel pakkuda ühtegi seaduse rikkumise koosseisu, mille alusel võiks selle juhtumi menetlemist alustada,“ ütles Taratuhin Lääne Elule.

Sel esmaspäeval hingedepäeval oma ema hauale küünla viinud mees märkas haua lähedal tamme otsas rippuvat musta kaltsunukku, kelle silma oli torgatud nööpnõel. Näo, südame ja kõhu kohal olid väikesed paberitükid, millele olid värvilise pliiatsiga kantud hieroglüüfi või ruunikirja meenutavad märgid. Südame kohalt oli nõel välja kukkunud.

Sellele infole reageeris kohe ka politsei, Haapsalu jaoskonna välijuht Ahti Jõemaa tuli asja kontrollima ja viis nuku jaoskonda.

„Põhjus, miks meie patrull kalmistule asja uurima läks, oli see, et meieni jõudnud info põhjal oli selle nuku näole kleebitud lapse pilt. Selgus, et see info ei vastanud tõele. Võtsime nuku küll enda kätte, aga hetkel ma jään veel vastuse võlgu, kas tegemist on mingit sorti rikkumisega ja kas saab üldse menetlust alustada,“ selgitas Taratuhin.

Ta lisas, et kui nukul oleks olnud mõne konkreetse inimese näopilt, oleks politsei saanud näiteks tuvastada, kelle pildiga on tegu ja sealt edasi järeldusi teha – kas tegemist on näiteks omavaheliste probleemide klaarimisega või oli see lihtsalt halb nali. Kuid menetlusliku poole pealt poleks see politseijuhi sõnul midagi muutnud.

Taratuhini sõnul tuleb arvestada veel ühe võimaliku stsenaariumiga – eelmisel nädalal oli halloween. „Kui keegi oma äranägemise järgi seda püha tähistas, siis seda ei saa väga pahaks panna,“ nentis ta.

Taratuhin lisas, et mõistab väga hästi, et sellised asjad on häirivad ja võivad murelikuks teha. Juhtum on teadmiseks võetud ja kui midagi taolist peaks ka edaspidi juhtuma, siis tähelepanuta see kindlasti ei jää.

Praegu on kalmistult leitud voodoo-nukk politseis hoiul. Mis nukuga edasi saab, pole veel otsustatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ohoo!
8 aastat tagasi

Noh ikka natuke huvitavam kui “Tamme tänaval löödi meest” või “Lihulas varastati tööriistu, kahju 20€”. Meie kurjategijate tase on ikka väga madal.

Karuott
8 aastat tagasi

Ema anna padrunisi…

Karuott
8 aastat tagasi

Pikker on kena ajakiri,aga siin sibavad reaalselt ringi sinistes univormides tegelased,kes ise ka ei tea mis nende missioon siin ilmas on..

voh
8 aastat tagasi

jumal tänatud, huumoriajakiri PIKKER elab Lääne Elu näol oma uut elu, igav juba ei hakka!

matrjióška
8 aastat tagasi

sealt tuleb 10 putinit välja, kellele kaevata, kuhu teatada, mida ette võtta

Jahimees
8 aastat tagasi

Läänemaa politsenike ülim tase ongi voodoo nukkude püüdmine???
ei tea kas nutta või naerda…
Elmar Vaher kui võimalik loe tänast Lääne Elu-sa üllatud…

Jõuetus tuleb peale
8 aastat tagasi

…kui näed,mille peale ajakirjanikud aega raiskavad,kui suurel pinnal absoluutselt teisejärgulistele ja igasuguse tähtsuseta teemadele ruumi annavad.

lugeja
8 aastat tagasi

Samad sõnad. Praegu ei ole ju hapukurgihooaeg.