Kadunud kajakisõitja surnukeha leiti Paldiski lähedalt

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kajakisõitja otsing Nõval ja Põõsaspeal Kiur Klipperg, Tarmo Tomson. Eduard Laur

Tarmo Tomson ja Kiur Klippberg kadunud kajakisõitja otsingutel Põõsaspea neemel. Foto Eduard Laur

Läinud nädalal leiti Paldiski lähistelt oktoobri keskpaigas Nõva kandis kaduma jäänud kajakisõitja surnukeha. 

Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juhi Tarmo Tomsoni sõnul märkas mehe surnukeha Leetse mõisa lähedal rannikul juhuslik kalur kolmapäeva õhtul.

„Nagu arvasime, oli kajakisõitjal sportvest seljas, kuid see inimest ei päästa,” ütles Tomson. Ta lisas, et kalipsot mees ei kandnud

Seda, mis mehega merel juhtus, pole Tomsoni sõnul teada. Surnukeha on saadetud lahkamisele, kuid lahkamistulemused saabuvad kuu aja jooksul. 

Kajakiga merele läinud 50. eluaastates mees jäi kadunuks 18. oktoobri pärastlõunal, mil Peraküla rannas olnud inimesed märkasid merel ulpimas punakat värvi paati. Pooluppunud kajaki leidsid ja toimetasid Dirhami sadamasse Osmussaare vabatahtlikud merepäästjad. Nõva Rannaküla sadamast leiti mehe auto koos treileriga.

Politsei käivitas samal õhtul otsingud, mis jätkusid ka järgmistel päevadel. Politsei koos vabatahtlikega otsis nii merelt kui ka maalt korduvalt läbi ranniku Toomaninast Riguldini. Otsingutele oli kaasatud ka politsei- ja piirivalveameti lennusalk. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments