Täna õhtul musitseerib Jaani kirikus Rändaja

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Luutsinapäev Jaani kirikus (15)

Täna õhtul on Haapsalu Jaani kirikus hingedeaja kontsert. ARVO TARMULA

Laupäeva, 31. oktoobri õhtul on Jaani kirikus koguduse, rändurite klubi ja Rändaja koostöös kontsert „Hingedeaja muusikalised rännakud”.

Kell 19 algav kontsert viib kuulajad rännakule Rändaja laulude ning teoloogi, filosoofi ja orientalisti Uku Masingu mõtete saatel õpetaja Kristel Engman. Suupisteid ja sooja jooki pakub Beguta kohvik.

Rändaja esinejanime taga peitub Indrek Tammoja, kes on saanud innustust muusikaga tegelemiseks nii Matsalu linnuriigist kui ka rännakutelt kaugetel maadel.

„Suur osa lauludest on sündinud siinsamas Läänemaal, Matsalus, kus ma mõnda aega elasin,”ütles Indrek Tammoja.

Tammoja saadavad kontserdil Liis Kibuspuu, Johanna Mängel ja Paavo Eensalu. Helipildile annavad värvi flööt, tšello, elektroonilised seaded ja rütmiriistad.

Originaalloomingu kõrval on Rändaja repertuaaris laule Brasiilia põlisrahvastelt. Rändaja helipilt on enamasti helge ja mahe, olles
mõjutatud Eesti folkloorist, maailmamuusikast, popist ja vaimsetest väelauludest.

Esmaspäeval, 2. novembril on hingedepäev, mil on tavaks koduakendel ja kalmistul süüdata küünlad, et meenutada ja mälestada lahkunuid.

Kristi Märk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments