Rannarootsi lihatööstuse vedelgaasiküte langetas sooja hinda

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Rannarootsi Kirimäe LPG mahutid edit

Rannarootsi lihatööstuse katlamjaa uued vedelgaasimahutid. ADVEN EESTI

Rannarootsi lihatööstuse katlamaja üleviimine kergelt kütteõlilt odavamale vedelgaasiküttele langetas soojuse hinda enam kui 40%.

Rannarootsi lihatööstuse tehnika- ja haldusjuhi Märt Tohveri sõnul oligi katlamja ümberehituse taga soov tagada senisest madalam energia hind.

Katlamaja ehitas ümber Adven Eesti. Adven Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on pärast aasta alguses rakendunud kerge kütteõli aktsiisitõusu saanud vedelgaasist (LPG) teistele kütustele üha tõsisem konkurent.

“Seoses aktsiisimuudatustega seisis Rannarootsi lihatööstus probleemi ees, kuidas hoida ära soojahinna hüppeline tõus. Adveni pakutud lahendustest eelistas klient vahetada olemasolev kütus välja vedelgaasi vastu. Hea hinna kõrval on vedelgaas kergest kütteõlist ka keskkonnasõbralikum. Lihatööstuse katlamaja CO2 jalajälg vähenes ligi 8%,” ütles Heinam.

Märt Tohverile teadolevalt on Läänemaal juba mitu vedelgaasikatlamaja, vedelgaas kütab näiteks Fra Maret ja Haapsalu Metalli.  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments