Galerii: Paralepa jalakäijate sild lammutati

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Hommikul kella poole kaheteist paiku lõi Pärnust treileriga kohale veetud lammutusmasin oma „käärid” üle Jaama oja Paraleppa viivasse silda.

Silla lammutamisega oli tutvuma tulnud ka Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ja linnageodeet Peep Aedviir.

Paarkümne minuti möödumisel oli vanast betoonsillast järel vaid rusud.

Lammutamisel tehti ka üks tööseisak, et päästa jupike vana silla käsipuud, millele abielupaarid olid sümboolsed tabalukud oma nimedega kinnitanud. „Loodame, et kellegi abieluõnn sellega ei purunenud,” sõnas Vikman. Seda, kus osake käsipuud nüüd paiknema hakkab, Vikman veel öelda ei osanud. Ta lubas, et koos ehitusprahiga seda ära ei visata.

Uue silla ehitus algab homme. Projektijuht Andrei Anissimov rääkis, et siis alustatakse esimeste sillatalade paigutamisega, kuhu peale kogu sild ehitatakse.

Uut silda ehitades tõstetakse Paralepa-poolset teepinda veidi kõrgemale, et linna poolt saaks Paralepa teele minna mööda lauget silda.

Sild loodetakse valmis saada jõuludeks.

Silla ehitab Highway Engineering OÜ. Uue silla maksumuseks kujuneb 80 000 eurot. 

Fotod: Arvo Tarmula

IMG_7620 IMG_7622 IMG_7637 IMG_7640 IMG_7646 IMG_7651 IMG_7655 IMG_7658 IMG_7669 IMG_7693 IMG_7703 IMG_7717

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jahimees
8 aastat tagasi

Metsa tn.on häid tüdrukuid olnud…Muidugi see Mare adminn on ka täitsa kepitav ja proovitud…

tõde
8 aastat tagasi

Normaalne inimene käib mööda Metsa tänavat võib-olla paar korda aastas, aga mööda Paralepa silda ikka paarkümmend korda aastas. Minge kuu peale oma Metsa tänavaga.

Jahimees
8 aastat tagasi

raha ikka liigub…

Mòni
8 aastat tagasi

….pole iial millegagi rahul. Hea,et ùks vajalik asi jàlle korda saab…?

Mati.A.
8 aastat tagasi
Reply to  Mòni

Vaevalt keegi kobiseks, kui asjad käiksid õiget rada ja õiges järjekorras. Aga hea, et üldse miski liigub.

Karuott
8 aastat tagasi

Käisin seal täna kohal…mitte ühtegi hingelist ei olnud objektil näha-eainult vesi voolas tasakesi mere poole…
ja mulle tundub,et europrojekti järgi paigaldatud 1 tänavavalgusti jääb sillale totsna ette st.tuleb ümberpaigutada…

Nagu ikka
8 aastat tagasi
Reply to  Karuott

linnal kombeks teede jms ehitusel/remondil jääb peagi öö-päeva keskmine temperatuur -5 kraadi juurde ning ehitustöödega saab jätkata järgmise aasta maist.

Vallo
8 aastat tagasi

Väga tore et jõuludeks uus sild tuleb vana oli üsna katki.

Märt
8 aastat tagasi

ps: ma olen väga rahul uue sillaga ja sellega, et logu maha võetakse, lihstalt mõnda Haapsalu ehitajat oleks võinud eelistada… Kedagi kes maksab makse Haapsalule. (selle võrra võib ju hind kallim olla, linn saab kaudselt raha tagasi…)

Märt
8 aastat tagasi

See ettevõte, kes selle silla ehitab. …. 5 kuud tagasi loodud, tundmatu isik omanik/juhataja (mitte mingit kogemust, mingeid ametlikke partnereid…), makse ei maksa mingisuguseid….

Huvitav, kas eelarves sai see sumnma lukku 5 kuus tagasi ja siis läks kellelgi kiireks. Vaja teha firma, vaja leida keegi etteotsa ja vaja hakata allhanke lepinguid sõlmima. Kõhutunne ütleb, et pool rahast vahendajale ja pool töö tegijale ja lisaks töö tegija makse ei maksa. mott, jokk

Mati.A.
8 aastat tagasi
Reply to  Märt

Olen ka üsna kindel, et tegelikult on see sillaehitus odavam aga küllap siis keegi haistis kerge vaevaga saadava raha lõhna ja otsustas võimalust ära kasutada. 80 tuhat sellise pisikese silla eest kõlab juba nagu muinasjutus.

Kolla
8 aastat tagasi

Jaama oja silla remont näitab veelkordselt kuidas linnas asjaajamine käib. Prioriteedid on paika panemata, tehakse seda mis parajasti pähe tuleb. Enne valimisi lubati Metsa tänav korda teha, see pandi isegi koalitsioonileppesse kirja ja nüüd ei ole lubajaid kuskil. Veel suurem absurd oli kergliiklustee ehitamise planeerimine Promenaadilt Uuemõisa, samamoodi on planeeritud ka tee ümber Väikese Viigi. Sellised ula-mula jutud on iseloomulikud Suklese poolt linnavalitsusele. Pole mõtet loopida käteta sõnu.

metsa
8 aastat tagasi

parandus – kondivigastusteta.